Norge vant VM i skiflygning

Overlegen norsk VM-seier

SEIER: Daniel André Tande smiler og knytter neven etter et solid hopp. Sammen med Andreas Stjernen, Johann André Forfang og Robert Johansson sikret han norsk gull i lagkonkurransen under skiflygnings-VM. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
SEIER: Daniel André Tande smiler og knytter neven etter et solid hopp. Sammen med Andreas Stjernen, Johann André Forfang og Robert Johansson sikret han norsk gull i lagkonkurransen under skiflygnings-VM. Foto: AP Photo/Matthias Schrader Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norge var soleklare favoritter før lagkonkurransen under verdensmesterskapet i skiflyging.

Daniel André Tande tok et individuelt VM-gull lørdag, og også Andreas Stjernen og Johann André Forfang havnet topp ti. I lagkonkurransen fikk de tre med seg Robert Johansson, og de norske herrene lot seg ikke affisere av presset.

De levde opp til favorittstempelet, og kunne juble for Norges fjerde laggull gjennom VM-historien. Tidligere har det blitt seier i 2004, 2006 og 2016, som var forrige gang VM ble arrangert.

- Jeg har det utrolig bra nå. Det har vært en kjempeuke med god hopping av meg og laget. Det er utrolig godt å ta gull, sa Stjernen til NRK etter rennet.

Forsvarte tittelen

Etterpå ventet det også ros fra hoppsjef Clas Brede Bråthen, som hadde vært svært nervøs under hele rennet.

- Vi vet hvor lite som skal til og hvor små marginene er, og da må det leveres fra øverste klasse hele tiden. Det klarte de i dag og da blir det seier, sa han.

Med søndagens lagseier i Oberstdorf forsvarte Norge tittelen. Den solide norske laginnsatsen lover også godt for OL om få uker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer