Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge vant VM i skiflygning

Overlegen norsk VM-seier

SEIER: Daniel André Tande smiler og knytter neven etter et solid hopp. Sammen med Andreas Stjernen, Johann André Forfang og Robert Johansson sikret han norsk gull i lagkonkurransen under skiflygnings-VM. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
SEIER: Daniel André Tande smiler og knytter neven etter et solid hopp. Sammen med Andreas Stjernen, Johann André Forfang og Robert Johansson sikret han norsk gull i lagkonkurransen under skiflygnings-VM. Foto: AP Photo/Matthias Schrader Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norge var soleklare favoritter før lagkonkurransen under verdensmesterskapet i skiflyging.

Daniel André Tande tok et individuelt VM-gull lørdag, og også Andreas Stjernen og Johann André Forfang havnet topp ti. I lagkonkurransen fikk de tre med seg Robert Johansson, og de norske herrene lot seg ikke affisere av presset.

De levde opp til favorittstempelet, og kunne juble for Norges fjerde laggull gjennom VM-historien. Tidligere har det blitt seier i 2004, 2006 og 2016, som var forrige gang VM ble arrangert.

- Jeg har det utrolig bra nå. Det har vært en kjempeuke med god hopping av meg og laget. Det er utrolig godt å ta gull, sa Stjernen til NRK etter rennet.

Forsvarte tittelen

Etterpå ventet det også ros fra hoppsjef Clas Brede Bråthen, som hadde vært svært nervøs under hele rennet.

- Vi vet hvor lite som skal til og hvor små marginene er, og da må det leveres fra øverste klasse hele tiden. Det klarte de i dag og da blir det seier, sa han.

Med søndagens lagseier i Oberstdorf forsvarte Norge tittelen. Den solide norske laginnsatsen lover også godt for OL om få uker.

Tidlig ledelse

Etter den første puljen lå Norge på 2. plass bak Tyskland, men så klinket Stjernen til med 231 meter og ga nordmennene et suverent forsprang.

Derfra og ut så de norske hopperne seg aldri tilbake, og ga ikke fra seg ledelsen før rennet var over.

På tampen av den første omgangen trygget Tande ledelsen med et hopp på 224 meter. Det var omgangens nest lengste hopp, kun slått av lagkamerat Stjernen. Ned til Slovenia på 2. plass var det hele 41,5 poeng.

- Jeg er veldig fornøyd og det er en solid ledelse. Gutta er i slag og alle har tatt steg, sa trener Alexander Stöckl til NRK midtveis i rennet.

Slovenia tok innpå

I den andre omgangen var ingen i nærheten av å hente inn det norske forspranget.

Tande, Stjernen, Forfang og Johansson fulgte opp i samme stil, og gjorde det til en umulig oppgave for jagende Slovenia, Tyskland og Polen.

Først hoppet Johansson 218 meter, Stjernen fulgte opp med 208 meter, Forfang strakte seg til 217 meter, mens Tande avsluttet med stil. 23- åringen landet på 202.5 meter og ble møtt av jublende lagkamerater nede på sletta under bakken.

Slovenia leverte en svært god andreomgang, og tok inn deler av Norges forsprang. Det holdt imidlertid bare til 2. plass og sølv. Polen tok bronsen foran Tyskland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!