Overlegen og utklasset

Bente Skari (28) knuste alle konkurrentene i klassisk under jaktstarten i prøve-OL i går. Halvannen time seinere ble hun utklasset i fristil og havnet til slutt på 7. plass.

- Irriterende at jeg ikke klarte å henge bedre på de beste i fristil. Det hadde jeg ærlig talt forventet, sier en skuffet Bente Skari til Dagbladet.

Utgangspunktet var nemlig det beste:

Jaktstartens første del - 5 kilometer klassisk - viste nemlig nok en gang at Bente Skari er verdens beste kvinne i langrennssportens urform.

Etter et perfekt disponert løp klinte hun til med en fandenivoldsk avslutning - og vant med 12 sekunder på tsjekkiske Katerina Neumannova, etter å ha ligget to sekunder bak en og en halv kilometer fra mål.

Samme taktikk

I fristil ble hun raskt innhentet av Neumannova og Julia Tsjepalova - men først da Stefania Belmondo passerte og satte opp tempoet, forsto Bente at hun var sjanseløs.

- På skøytinga håpet jeg på samme løpsopplegg som i klassisk. Slik gikk det dessverre ikke, jeg ble innhentet for raskt og det ble veldig masete, sier Bente Skari.

Innimellom får Nittedal-jenta til et og annet brukbart fristilsløp, men i går måtte hun hatt rundt 45 sekunders forsprang for å forsvare en ledelse sammenlagt.

- Det er vanskelig å si hvor stort forsprang jeg må ha for å vinne jaktstarten i OL. Det er jo ikke sikkert jeg kommer til å lede etter den klassiske delen engang. Det eneste som nytter er å bli bedre i fristil. Og det skal jeg øve mye på det neste året, lover Bente.

I går hadde hun 10. beste skøytetid - og var nesten et helt minutt tregere enn Stefania Belmondo over fem kilometer.

Løypene i Utah - en times biltur opp i fjellene fra Salt Lake City - er også så raske at det er vanskelig å knekke konkurrentene med mange sekunder.

Fin erfaring

Bente er uansett godt fornøyd med erfaringen fra OL-løypene.

- Det er veldig godt å bli vant med traseene. Dette er løyper som skal passe meg bra, sier Bente Skari.

PS! Rennet viste også at amerikanerne har behov for prøve-OL i TV-overføring. I går gikk Bente over mål som jaktstart-lederen etter den klassiske biten - uten at TV fikk med seg målpasseringen.