Overlegen Raphael

Raphael Poirée vant gårsdagens jaktstart overlegent. Ole Einar Bjørndalen klarte ikke bedre enn sjuende plass, og Poirée rykker fra i verdenscupen sammelagt.

Med sin 31. verdenscupseier er franskmannen nå hele 51 poeng foran Bjørndalen sammenlagt i verdenscupen. Poirée har 792 poeng mot Bjørndalens 741. Med seks renn igjen av sesongen bør det holde til sammenlagtseier for Liv Gretes ektemann.

Tok det rolig

Poirée var mye stødigere på standplass enn konkurrentene, mens de norske sleit i vinden. Lars Berger ledet med sju sekunder på Poirée før jaktstarten, men bommet hele sju ganger og endte på sjetteplass. Frode Andresen pådro seg fire strafferunder og Ole Einar Bjørndalen fem.

- Det var vanskelig å skyte i dag på grunn av vinden. Men jeg var ikke redd for å ta det med ro, sier Raphael Poirée til AP.

Seieren ble overlegen, i mål var han 43,3 sekunder foran overraskelsesmannen Nikolaj Krouglov. Russeren overrasket med feilfri skyting og en spennende siste-runde-duell med Ricco Gross om andreplassen. Krouglov kom først i mål, 6,7 sekunder foran Gross, som hadde en bom.

Russeren var en av to mann som skjøt feilfritt på jaktstarten. Den andre var kanadiske Robin Clegg.

Raphael Poirée har tidligere uttalt at den eneste som kunne true sammenlagtseieren hans, var Ole Einar Bjørndalen. Men de siste resultatene har vært til franskmannens fordel, som nå ser ut til å ha sammenlagtseieren i boks.

Bra laginnsats

Til tross for dårlig skyting var den norske laginnsatsen god. Frode Andresen ble nummer fire, Halvard Hanevold endte på femteplass og Ole Einar Bjørndalen ble nummer 7. Stian Eckhoff avanserte ti plasser etter sprinten og endte på 9. plass, mens Egil Gjelland ble nummer elleve.

SEIERSKOS: Raphael Poirée gratuleres av kona Liv Grete etter sin 31. verdenscupseier i Lake Placid i går. Franskmannen var stødig på skytingene, mens konkurrentene bommet gang på gang.