Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Casper Ruud til Roland Garros

Overlegen Ruud enkelt til French Open

Casper Ruud (19) er klar for prestisjetunge Roland Garros etter å ha vunnet siste kvalifiseringsrunde.

STORSPILTE: Casper Ruud hadde små problemer med å senke franske Alexandre Muller i den siste kvalifiseringsrunden til Roland Garros. Foto: AFP PHOTO / dpa / Angelika Warmuth
STORSPILTE: Casper Ruud hadde små problemer med å senke franske Alexandre Muller i den siste kvalifiseringsrunden til Roland Garros. Foto: AFP PHOTO / dpa / Angelika Warmuth Vis mer
  • Casper Ruud - Alexandre Muller 6-1, 6-3

Casper Ruud (19) var rett og slett i en egen klasse mot franske Alexandre Muller.

Før kampen mot Muller har ikke Casper Ruud tapt så mye som et sett i Roland Garros-kvalifiseringen. Snarøya-gutten er uten tvil i form.

Roland Garros - French Open - er en av de fire prestisjetunge Grand Slam-turneringene gjennom året.

- Dette er kjempestort. Han har trent for dette lenge. Det er skikkelig gøy. Han har gode rutiner og er veldig fokusert, og liker egentlig settinger som dette. Det lover godt, sier pappa og trener Christian Ruud til Eurosport.

Hovedpersonen selv sier:

- Det er ikke så mange som har gjort det før fra Norge, så det er klart det er gøy. Det har vært et stort mål for meg i år. Jeg har jobbet hardt for at det skal gå slik. Jeg føler det er fortjent, sier Ruud.

Foto: AFP PHOTO
Foto: AFP PHOTO Vis mer

Overlegen

Ruud åpnet litt rufsete, men tok seg raskt inn. De første tre gamene vant han relativt enkelt, før Muller vant det fjerde. Men Ruud spilte på et helt annet nivå, og vant første sett 6-1.

- Ruud får god tid til å gjøre akkurat det han vil. Det er fullstendig overlegent. Muller er ikke i nærheten i det første settet, kommenterte Eurosport-ekspert Christer Francke.

Snarøya-gutten åpnet med å tape første game i andre sett, men slo tilbake. Muller ga 19-åringen litt hardere motstand, men Ruud hadde stålkontroll og spilte til tider helt ut franskmannen.

- Han spiller ballen litt mer enn andre, så man må slå ham av banen, på en måte, hvis ikke får han for mange tilbake. Jeg presset ham hardt og var stabil på backhand. Serven kunne vært litt mer stabil, men jeg hadde god kontroll, sier Ruud.

Alexandre Muller er rangert som nummer 377 i verden. Ruud var ved siste verdensranking nummer 158.

Kan få tøff motstand

19-årige Ruud kan få tøff motstand i trekningen i første runde i selve hovedturneringen.

Han og de 15 andre spillerne inn til de ledige plassene i tablået som ble trukket torsdag. Der kan Ruud blant annet møte tidligere verdensener Novak Djokovic.

Djokovic er for tiden seedet som nummer 20 etter å ha vært ute med skade i albuen. Ruud risikerer også å møte flere andre seedede toppspillere som Dominic Thiem fra Østerrike (7.-seedet). Spanske Pablo Carreño-Busta (10.-seedet) kan også bli motstander.

1. runde i Grand Slam-turneringen spilles fra søndag, og de kvalifiserte spillerne trekkes inn i tablået. Ruud kan møte spillere ranket fra 95 til topp 20, skriver NTB.

Ruuds far, Christian, var siste nordmann i Roland Garros, sammen med Jan Frode Andersen, ifølge Eurosport. Det er 17 år siden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media