Norsk stafettseier i skiskyting

Overlegen seier - rekord glapp

De norske skiskytterherrene innfridde favorittstempelet da de tok sesongens første verdenscupseier i stafett.

ANKERMANN: Sivert Guttorm Bakken, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen sikret sesongens første stafett-seier. sikret Foto: Geir Olsen / NTB
ANKERMANN: Sivert Guttorm Bakken, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen sikret sesongens første stafett-seier. sikret Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges lag med Sivert Guttorm Bakken, Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Vetle Sjåstad Christiansen sikret stafettseier i skiskyting i svenske Östersund lørdag, foran Frankrike og Russland.

Da Johannes Thingnes Bø ga stafettpinnen videre til ankermann Vetle Sjåstad Christiansen lå de an til å tangere verdensrekorden i antall bruk av ekstraskudd, som er ett, på stafett.

Sjåstad Christiansen, som har herjet hele sesongen fortsatte i samme spor lørdag, men måtte imidlertid ta i bruk tre ekstraskudd, ett på ligg og ett på stå.

Men to fulle hus ble det, og Sjåstad Christiansen kunne gå Norge inn til seier foran Frankrike og Russland.

Med fire ekstraskudd totalt, ble Norge laget med best skyting.

- Det er kjempehøyt nivå. Det er tøft å gå i spiss, sa NRKs ekspertkommentar Ola Lunde om den norske laginnsatsen.

- Mesterlig gjort

I sin første verdenscupstafett sendte Sivert Bakken Norge ut i tet allerede etter første skyting. Gutten fra Lillehammer, som tok seg inn på verdenscuplaget etter en strålende åpningshelg på Lillehammer, beholdt roen også da det gjaldt som mest på siste stå.

Og med to fulle hus meldte han seg for alvor inn i kampen om en OL-plass.

- Hvordan beholdt du roen? spurte NRKs reporter i Östersund

- Det er et veldig godt spørsmål. Hvis det er en oppskrift på å gjøre det skulle jeg gjerne hatt den. Jeg fokuserte ikke så mye på det rundt meg, sa Bakken til NRK etter rennet.

INFRIDDE FORVENTNINGSPRESSET: Skiskytter Sivert Guttorm Bakken. Sjusjøen.Foto: Geir Olsen / NTB
INFRIDDE FORVENTNINGSPRESSET: Skiskytter Sivert Guttorm Bakken. Sjusjøen.Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Det er helt mesterlig gjort, sa Ola Lunde om nycometens fantometappe.

Norsk dominans

Guttorm Bakken kunne også sende Tarjei Bø ut i tet, etterfulgt av Tyskland og Frankrike.

Storebror Bø måtte imidlertid fram med et ekstraskudd på første liggende, men det måtte også franske Jaquelin.

Og Frankrike, som i likhet med Norge var en av forhåndsfavorittene, gikk ut 28 sekunder bak Norges Tarjei Bø, etter at Jaquelin måtte ta i bruk ekstraskudd nummer tre.

UT I TET: Norge dominerte den første herrestafetten i Østersund. Her Veksler Tarjei Bø, mend Johannes Thingnes Bø. Foto: NTB
UT I TET: Norge dominerte den første herrestafetten i Østersund. Her Veksler Tarjei Bø, mend Johannes Thingnes Bø. Foto: NTB Vis mer

Russland så ut til å skulle gi Norge kamp. Men i det Bø fylte, bommet Serokhvostov på to. Med det kunne Tarjei Bø gi «stafettpinnen» videre til Johannes Thingnes Bø.

Verdenscupvinneren har slitt litt etter en forkjølelse i sesongstarten, men innfridde som han som oftest gjør. Men fult hus både på liggende og stående var det bare russiske Loginov som pustet lillebror Bø i nakken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer