Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Overlegen seier for Eckhoff

Tiril Eckhoff tok sesongens sjuende seier på fellesstarten i Tsjekkia.

BEST: Tiril Eckhoff Foto: AP Photo/Petr David Josek/NTB Scanpix
BEST: Tiril Eckhoff Foto: AP Photo/Petr David Josek/NTB Scanpix Vis mer

Foran folketomme tribuner i Nove Mesto viste Tiril Eckhoff igjen at hun er blitt en langt mer komplett skiskytter denne sesongen.

På grunn av coronaviruset hadde publikum fått oppmøtenekt i Nove Mesto, men den norske skiskytterstjerna lot seg ikke plage av de folketomme tribunene.

På fellesstarten i de tsjekkiske skogene kunne Eckhoff gå alene fra den andre skytingen og resten av løpet etter fullt hus på de tre første skytingene.

En bom på den siste skytingen åpnet døra for Justine Braisaz, men den franske jenta bommet to ganger og dermed var det åpent for Eckhoff til å gå inn til en suveren seier.

Etter et skuffende VM for Eckhoff er hun fortsatt med i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen denne sesongen.

Nærmest på fellesstarten fulgte Hanna Öberg. Den svenske jenta lå på plassen foran Eckhoff i sammendraget, men Eckhoff tok overtok andreplassen i verdenscupen.

Verdenscupleder Dorothea Wierer endte til slutt på femteplass og mistet dermed 20 poeng i sammendraget til Eckhoff. Dermed er det 69 poeng mellom løperne.

Ingrid Landmark Tandrevold var andre norske kvinne på start. Hun endte på en 18. plass.

VM-dronning Marte Olsbu Røiseland er ikke med denne verdenscuphelgen, på grunn av influensasykdom.

Hele Norges coronakart