Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Overlegen seier til Gunn-Rita

Gunn-Rita Dahle Flesjå vant tre av fire etapper av terrengetapperittet i Monterey i USA i helga.

Den fjerde og siste etappen av rittet bar preg av regn og tøffe forhold.

– Løypa ble verre og verre. Man måtte være forsiktig med giringen. Hendene ble sleipe, så det var tungt å holde sykkelen mot slutten, sa Gunn Rita Dahle Flesjå etter rittet.

Tok igjen gutter

Dahle Flesjå og Sabine Spitz fra Tyskland stakk fra de andre fra start og syklet sammen i omtrent en halv time. Men da den tyske jenta ikke klarte å følge med på tempoet, stakk Gunn-Rita ifra i ensom majestet. Den norske jenta imponerte stort og begynte til slutt å ta igjen enkelte semi-proffer som startet ti minutter før kvinnene.

– Det var oppmuntrende å ta igjen ryttere. Jeg hadde alltid noen å ta igjen og det gjorde at jeg klarte å holde tempoet oppe.

– Og hva synes guttene om at du passerte dem?

– De fleste var hyggelige, men jeg tror nok at en del av dem mislikte å bli passert av en jente, sa Gunn-Rita lattermildt.

Vant overlegent

I mål var Gunn-Rita fire minutter og 39 sekunder foran Spitz etter to timer og 56 minutter på sykkelsetet.

– Gunn-Rita og jeg syklet sammen en periode, men jeg klarte ikke å holde følge da de verste stigningene kom, sa Spitz etter løpet.

Kiaro Bisaro fra Canada tok tredjeplassen – nesten åtte minutter etter.

I sammendraget ble det en like overlegen seier. Med tre av fire etappeseirer var det ingen som var i nærheten av å tukte den norske OL-vinneren.

Mary McConneloug fra USA ble nummer to, mens Alison Sydor fra Canada tok tredjeplassen.

I herreklassen ble Øyvind Aas nummer 41 natt til mandag.

(ANB)

ALLTID FORAN: Her vinner Gunn-Rita Dahle Flesjå VM-gull. I USA i helga vant hun tre av fire etapper.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling