Overlegen seier til utskjelt håndballpresident

Fire nye år for Moustafa.

FÅR REGJERE VIDERE: Hassan Moustafa har vært IHF-president i ni år - nå får han fortsette i fire til. Foto: AP
FÅR REGJERE VIDERE: Hassan Moustafa har vært IHF-president i ni år - nå får han fortsette i fire til. Foto: APVis mer

|||(Dagbladet.no) Det var bare knyttet en viss spenning til kveldens presidentvalg i Det internasjonale håndballforbundet (IHF).

For selv om mange ønsker en ny leder, var det få som trodde at utfordreren Jean Kaiser hadde noen sjanse.

Det hadde han heller ikke. Sittende president Hassan Moustafa vant en overlegen seier og fikk hele 115 av de 140 stemmene under IHF-kongressen i Kairo. Den tidligere bankdirektøren Kaiser, som er fra den lille håndballnasjonen Luxemburg, klarte ikke være en samlende kandidat.

I et siste desperat forsøk på å vinne stemmer fortalte Kaiser i går at han fryktet for håndballens framtid om Moustafa fikk fortsette, og han tror håndballen kan bli fjernet fra OL-programmet. Kaiser mener at IHFs rykte i den olympiske bevegelsen og verdens antidopingbyrå (WADA) har blitt skadet i løpet av den sittende presidentens niårsperiode.

Moustafa skal ha vært involvert i en dommerskandale i forbindelse med den asiatiske OL-kvalifiseringen til Beijing. Han er også mistenkt for økonomisk triksing og for uregelmessig involvering i IHFs antidopingprogram. Selv benekter egypteren enhver befatning med disse sakene.

IHF-delegatene valgte også Moustafas nære allierte Miguel Roca som visepresident. Moustafa-kritiker Peter Muehlematter ble slått i valget av generalsekretær av Joel Delplanque.