Jakob Ingebrigtsen:

Overlegen seier

Jakob Ingebrigtsen (19) løp for å slå egen europarekord, men mislyktes. Likevel kunne han juble for Diamond League-seier i Brussel, som den første i familien Ingebrigtsen.

SEIER: Han vinner sitt første Diamond League-stevene. Men tiden 3.30,69 er ikke god nok til ny rekord. VIDEO: NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For Jakob var overlegen i 1500 meter-feltet i Brussel fredag, og tok seieren hverken brødrene Filip eller Henrik har oppnådd i Diamond League, men han mislyktes med kveldens store mål.

19-åringen løp i midten av august inn til europeisk rekord på 1500 meter med tiden 3.28,68.

Uten kenyaneren Timothy Cheruiyot på start, var Ingebrigtsen den klare favoritten i 1500 meter-feltet i Brussel. Han hadde også med seg tre harer, som skulle sette fart for å slå hans egen europarekord.

Ingebrigtsen lå lenge an til å kunne slå sin egen rekord, men stivnet på slutten, hvor han måtte løpe den siste runden alene, og endte med tiden 3.30,70. Fire sekunder bedre enn nummer to.

- Kanontid igjen, sa NRK-kommentator Jann Post etter løpet.

Det var første gang i karrieren at Sandnes-gutten kom under «drømmegrensen» på 3.30. En prestasjon ingen av brødrene hans har klart. Filip Ingebrigtsen var selv nære i Monaco, da han klokket inn på 3.30,35.

- Dette var gøy. Det er første gang at jeg vinner et slikt løp, sa Ingebrigtsen til NRK og fortsetter:

- Det ble tøft fra start, og jeg må nok ha flere rundt meg når åpningen blir såpass hard. Uansett var dette veldig gøy. Det er artig at vi fikk muligheten til noen løp til tross for covid-19.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer