<strong>VANT:</strong> Petter Solberg vant i Tyskland i dag. Her fra en tidligere konkurranse. Foto: NTB Scanpix
VANT: Petter Solberg vant i Tyskland i dag. Her fra en tidligere konkurranse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Overlegen Solberg vant i Tyskland

I rallycross

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Petter Solberg vant søndag VM-runden i rallycross. Han var overlegen i finalen etter en helg med punktering og annet trøbbel.

Solberg hadde nesten to og et halvt sekund ned til andremann Reinis Nitiss (Latvia). Andreas Bakkerud fullførte ikke finalen og endte sist av de seks som var kvalifisert.

- Jeg fikk en bra start i finalen, men det var tett. Jeg prøvde ett gir til og kjørte litt rallyaktig, og etter det så hadde jeg kontroll. Samtidig var jeg veldig forsiktig for å unngå punkteringer, men det gikk veldig fint. Jeg hadde god flyt, forteller Solberg til NTB.

Åpnet svakt Solberg åpnet svakt fredag etter å ha blitt sjenert, og han lå nede på sjetteplass. Lørdag var han i toppform og kjørte seg rett opp i ledelsen.

- Det har vært en knalltøff helg med harde forhold og mye tøff kjøring, sier Solberg.

Søndag fortsatte han suksessen med å være klart best i semifinale og finale. I semifinalen ledet han klart, før en punktering halvveis skapte trøbbel.

- Flaks - Jeg hadde kjempeflaks som kom meg videre. Jeg måtte kjøre veldig lurt etter punkteringen og klarte å holde unna. Det var godt de ikke var så nær før det skjedde.

Solberg sesongåpnet med andreplass i Portugal. 40-åringen ble verdensmester i rallycross i fjor. Han sikter mot en reprise i løpet av høsten.

- Jeg har fått en drømmestart på sesongen nå, det er klart. Men alt kan skje i rallycross, og selv om jeg leder nå, så skal det bare ett uhell til for å endre det, avslutter Solberg.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer