Overlegen sprintseier for Bjørgen

Mens Northug ble slått ut i semifinalen.

OVERLEGEN SPRINTSEIER:Marit Bjørgen var fullstendig overlegen på 200-meteren under Kirkerudbakken Grand Prix på rulleski fredag. Her fra Oslo skishow tidligere i år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
OVERLEGEN SPRINTSEIER:Marit Bjørgen var fullstendig overlegen på 200-meteren under Kirkerudbakken Grand Prix på rulleski fredag. Her fra Oslo skishow tidligere i år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Marit Bjørgen var fullstendig overlegen på 200-meteren under Kirkerudbakken Grand Prix på rulleski fredag. Petter Northug fikk stryk av to sveitsere.

Bjørgen vant foran slovenske Katja Visnar i folkefesten i Hamar sentrum fredag kveld. - Jeg er kjempefornøyd med rennet, og at det fungerte så bra teknisk, sa Bjørgen.

Rognes-jenta har ikke fått trent så mye løping i sesongoppkjøringen på grunn av en overbelastning i låret. Likevel var hun i praktslag i kveldens rulleskishow foran 4000 tilskuere.

Bjørgen ble slått av Visnar i Toppidrettsveka før ferien, men slo kraftig tilbake fredag da hun utklasset samtlige konkurrenter. Maiken Caspersen Falla tok tredjeplassen. Therese Johaug var også med, men ble slått ut tidlig.

I herreklassen ble det sveitsisk dobbeltseier. Både Christoph Eigenmann og Jöri Kindschi vant sine semifinaler foran henholdsvis Petter Northug og Ola Vigen Hattestad.

Tredjemann Northug skylte på et feilskjær etter tapet for Eigenmann.

- På 200 meter er det «game over» med et sånt feilskjær, og jeg hadde ingen femmil å hente meg inn på. Jeg hadde nok klart det om det var så langt, spøkte Northug til publikum i kjent stil. Langrennsstjernen konkurrerte for første gang siden NM på Voss i slutten av januar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer