Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Overlegen tenåring vant 400 meter

Første gang siden 1980 at distansen ikke vinnes av en amerikaner.

OVERLEGEN SEIER: Tenåringen Kirani James var overlegen i OL-finalen på 400 meter mandag og vant Grenadas aller første OL-medalje. Foto: AP Photo/Martin Meissner
OVERLEGEN SEIER: Tenåringen Kirani James var overlegen i OL-finalen på 400 meter mandag og vant Grenadas aller første OL-medalje. Foto: AP Photo/Martin Meissner Vis mer

Tenåringen Kirani James var overlegen i OL-finalen på 400 meter mandag og vant Grenadas aller første OL-medalje.

Den 19-årige verdensmesteren la konkurrentene langt bak seg og løp over mål til 43,94. Det er første gang siden 1980 at distansen ikke vinnes av en amerikaner.

Ikke nok med det. USA var ikke representert i finalen, og bortsett fra boikottlekene i 1980 har ikke det skjedd siden 1896. Favoritten LaShawn Merritt måtte gi seg med skade allerede i kvalifiseringen.

Luguelin Santos, også han 19 år gammel og fra en liten karibisk øystat, tok sølvet. Dominikaneren var slått med over et halvt sekund.

Det var karibiske løpere også på de to neste plassene. Lalonde Gordon fra Trinidad og Tobago tok bronsen, mens Chris Brown fra Bahamas havnet utenfor seierspallen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media