Overlegen

Raphael Poiree økte ledelsen i verdenscupen til Ole Einar Bjørndalen da han vant jaktstarten i verdenscupen i overlegen stil.

Franskmannen var stødig på standplass i forhold til konkurrentene og vant til slutt med 43,3 sekunders margin til overraskelsesmannen Nikolaj Krouglov. Russeren var en av to mann som skjøt feilfritt på jaktstarten. Den andre var canadiske Robin Clegg.

Seieren var Poirees 31. i verdenscupen, og han leder nå sammenlagt med 51 poeng til Bjørndalen når seks renn står igjen. Det bør normalt holde til sammenlagttriumf for Liv Gretes ektemann.

Lars Berger, som ledet med sju sekunder på franskmannen etter fredagens jaktstart, bommet dessverre så mye som sju ganger, men klarte likevel en respektabel 6. plass.

Tyske Ricco Gross ble fragått av Krouglov på sisterunden og endte på tredjeplass, 50 sekunder bak Poiree.

De øvrige norske løperne skjøt for dårlig til å blande seg inn i pallstriden etter siste standplassbesøk, men laginnsatsen var meget god. Frode Andresen (4 strafferunder), Halvard Hanevold (1) og Ole Einar Bjørndalen, som sprakk med to bommer på siste stående, ble henholdsvis nummer 4, 5 og 7.

Stian Eckhoff avanserte ti plasser etter sprinten og endte på 9. plass, mens Egil Gjelland ble nummer elleve.

(NTB)