Skiskyting

Overlegen

Marte Olsbu Røiseland har virkelig funnet formen før OL. Søndag ble det enda en seier.

VINNER: Marte Olsbu Røiseland. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
VINNER: Marte Olsbu Røiseland. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saken oppdateres

OBERHOF / OSLO (Dagbladet): Det ble nok norsk jubeldag i Oberhof.

Marte Olsbu Røiseland tok nemlig enda en seier i verdenscupen på søndagens jaktstart, og kunne med det gå inn i mål med et seiershopp. Forspranget fra fredagens sprint mistet hun aldri.

Nå ser det ut til at Røiseland virkelig har finpusset formen foran OL i Beijing som går av stablene i februar. Da er selvtilliten høy.

- Det var en god generalprøve, og jeg skal prøve å ta med meg denne selvtilliten inn i OL, sier hun til Dagbladet.

Overlegen

31-åringen gikk inn til første skyting med en klar ledelse, og den ble bare større da hun traff på fem av fem skudd.

Det ble bom på både andre og tredje skyting, men en jagende Hanna Öberg klarte ikke å utnytte det.

ØVERST PÅ PALLEN: Marte Olsbu Røiseland. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
ØVERST PÅ PALLEN: Marte Olsbu Røiseland. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

På siste skyting leverte Røiseland fullt hus, og kunne dermed gå mutters alene i mål - og endte det hele med et hopp over målstreken.

Røiseland viste sult og var offensiv gjennom hele løpet - til tross for at hun startet som nummer én. Noe hun selv innrømmer å ha sikta mot å være.

- Denne seieren setter jeg veldig høyt. Jeg har ikke gjort det så bra på jaktstart tidligere når jeg har starta som nummer en. Jeg føler jeg har vært best når jeg har starta litt lenger bak. Det var en stor motivasjon for meg i dag. Jeg skulle klare å gå et bra løp og være like offensiv som om jeg startet bak. Sånn sett brøyt jeg en liten barriere for meg selv i dag, sier hun.

Svensken måtte se seg selv krysse målstreken over tretti sekunder bak det norske esset. Sist på pallen var Dzinara Alimbekava fra Hviterussland.

Klar for OL

Med kun én måned til OL ser ting strålende ut for Frolands-jenta, og søndagens erfaringer i den tøffe vinden tar hun med seg til Beijing.

- Jeg håpet at det skulle bli litt tøffe forhold her. Det er den eneste muligheten vi har til å øve på det som kommer i OL. Jeg var veldig innstilt på at jeg skulle få det til, og jeg er veldig godt fornøyd med skytingen. Jeg skal prøve å huske på dette inn til OL.

Seieren er Røiselands femte denne sesongen, og hun ligger med det godt an til å ta enda en sammenlagt seier i verdenscupen også.

Ingrid Landmark Tandrevold endte på en 9. plass, og var med det nest-beste norske. Dårlig skyting gjorde at hun fant seg selv to minutter bak Røiseland ved målgang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer