Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Overlegent NM-gull til Bøkko

- Hadde mer inne.

SUVEREN: Håvard Bøkko gikk inn til et klart NM-gull på 5000 meter fredag kveld. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
SUVEREN: Håvard Bøkko gikk inn til et klart NM-gull på 5000 meter fredag kveld. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

|||Håvard Bøkko vant 5000 meter under NM skøyter enkeltdistanser i Hamar.

Hol-gutten gikk inn til 6.24,24.

- Det var et løp som forventet. Jeg følte at jeg kontrollerte greit helt til mål, men jeg hadde hatt mer inne om det hadde vært verdenscup eller mesterskap. Da pleier jeg å kunne gire meg litt mer opp, sier Bøkko til NTB.

Jevnakers Sverre Haugli ble toer med 6.31,19, mens Øystein Grødum fra Arendal kom like bak med 6.32,21.

Comeback-løper Eskil Ervik gikk inn til fjerdeplass med fine 6.38.17.

- Eskil blir bedre og bedre for hver uke. Dette var et godt løp, og han trenger bare å trykke på litt mer mot slutten, sier landslagstrener Peter Mueller til NTB.

- Nå får jeg sjansen til å gå internasjonalt. Det er veldig viktig for meg. Løpet var jevnt og bra. Det er sånn jeg må gå, for jeg har ikke så mye fart ennå, sier Ervik selv etter 5000-meteren i Vikingskipet.

De fire og femtemann Tore Solli (6.40,18) ligger godt an til å få representere Norge på 5000 meter under verdenscupåpningen i Berlin 6.-8. november.

Talentet Fredrik van der Holst ble nummer seks fredag med 6.41,18 og kan være en outsider i kampen om fem norske VC-plasser på distansen. Trolig står den siste plassen mellom Solli og van der Holst.

Mari Hemmer fra Aktiv SK vant 3000-meteren for kvinner. Hun gikk inn til tiden 4.15,77. Det holdt til klar seier. Ida Njåtun fra Asker ble toer med 4.21,58 (personlig rekord), mens Hege Bøkko knep tredjeplassen med 4.21,90 (personlig rekord).

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media