Norsk stafettgull etter svensk kollaps:

Overlegent norsk gull: - Revansje

Det norske laget utklasset konkurrentene på dagens stafett, og fikk sin revansj fra VM i Seefeld. Den store forhåndsfavoritten Sverige kollapset fullstendig allerede på den første etappen.

GULL: Det ble gull for Norge under stafetten i ski-VM torsdag. Bilder fra NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): Stafetten var spådd til å bli en tøff batalje mellom Norge og Sverige. Slik ble det ikke.

- Vi får vår revansje, utbrøt Jann Post idet Fossesholm krysset målstreken.

- Jeg er veldig glad. Jeg blir litt rørt og vanvittig stolt. Vi var klar over at vi ikke var favoritter, så jeg tror hele laget kom i angrepsposisjon, sier Ole Morten Iversen til Dagbladet.

- Nå svever jeg på en sky. Jeg hadde et så godt utgangspunkt. Jeg måtte bare gå bra på ski. Jeg gikk mitt løp og tenkte minst mulig på de bak meg, sier Fossesholm til Dagbladet.

19-åringen forteller videre at hun hadde sett for seg mange forskjellige scenarioer før dagens stafett, men hadde aldri sett for seg at hun skulle gå ut på ankeretappen med en så stor luke som hun gjorde.

- Jeg hadde sett for meg mange scenarioer i dag. Alle innebar at jeg skulle gå ut på sisteetappe sammen med Frida (Karlsson, journ.anm.), sånn ble det ikke. jeg hadde ikke sett for meg det her overhode. Det var egentlig ganske sykt hvordan de andre jentene gikk, sier hun.

Etter at Tiril Udnes Weng gikk en glitrende førsteetappe, ble det tidlig klart at stafettseieren skulle stå mellom Norge og Russland (RSF).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer