- Overlever vi denne, så har vi en stor, stor sjanse

Ferguson om gullsjansene før Spurs-kampen.

VANT I FERGIE-TID: Manchester United-sjef Alex Ferguson så laget avgjøre mot Norwich på overtid forrige helg. Foto: EPA/GERRY PENNY
VANT I FERGIE-TID: Manchester United-sjef Alex Ferguson så laget avgjøre mot Norwich på overtid forrige helg. Foto: EPA/GERRY PENNYVis mer

Våren er kommet. Det er tiden der Manchester United gjerne fester grepet om ligagullet. Første test: Tottenham borte.

Alex Fergusons mannskap ligger to poeng bak byrival Manchester City når tolv serierunder gjenstår. Manchester City har på papiret en langt enklere kamp enn United i helgen. Hjemmekampen mot Bolton lørdag skal gi tre poeng. Og vil øke luken til fem før rødtrøyene løper ut på White Hart Lane søndag. Det vil sette press på «de røde djevlene».

Manchester United har ikke tapt mot Tottenham siden 2001, men møter et lag fulle av revansjlyst etter 2-5-nederlaget mot Arsenal sist helg.

- Dette blir en svært viktig kamp. Dersom vi overlever denne, så har vi en stor, stor sjanse til å vinne ligaen, sier Ferguson til Inside United.

Intens avslutning De regjerende mesterne har 61 poeng, to mindre enn City. Det går mot en superheftig gullspurt. Hva blir avgjørende? Kanskje Uniteds evne til å avgjøre til egen fordel utpå vårparten. Dette har Old Trafford-klubben erfaring med. Nervene kommer ikke til å prege laget.

Så er spørsmålet: Hvordan takler Citys stjernegalleri presset, forventningene og det som blir en psykologisk duell der bare den tøffeste kan vinne? Newcastle ledet med hele tolv poeng i 1996, men klarte ikke å holde unna for Fergusons mannskap.

Kanskje blir ikke gullkampen avgjort før 28. april når City tar imot United på Eastlands. Det kan bli et intenst, dramatisk oppgjør som kan sikre de himmelblå til det første ligagullet siden 1968 eller United til det 20.

- Jeg vil helst reise dit med like mange poeng, men om vi har en sjanse til å ta førsteplassen når vi reiser dit, så tar jeg den også, sier Ferguson.

Wayne Rooney er meldt skadefri. Det er gode nyheter for skotten.

På etterskudd Tottenham virker ute av gullkampen etter 2-5-tapet i derbyet mot Arsenal, men spissen Louis Saha gir ikke opp.

- Etter 2-5 mot Arsenal så kan du ikke be om en større utfordring enn Manchester United. Vi ser fram til det. Nå må vi vise karakterstyrke og slå tilbake raskest mulig. Dersom du ønsker å bli seriemester, er disse kampene mot United slike du må vinne, sier Saha.

City leder med 63 poeng. United har 61. Tottenham følger med 53, men må også se at Arsenal og Chelsea (begge 46), Newcastle (43) og Liverpool (39, én kamp mindre spilt) jager bakfra.

(NTB)