- Overraska over avstanden ned til de andre

Johaug står over sprinten i morgen.

OVERLEGEN: Therese Johaug går i mål på dagens 7.5-kilometer skøyting til overlegen seier. Bak er Heidi Weng, som er tatt igjen med minuttet i snøværet.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
OVERLEGEN: Therese Johaug går i mål på dagens 7.5-kilometer skøyting til overlegen seier. Bak er Heidi Weng, som er tatt igjen med minuttet i snøværet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Therese Johaug har vært fullstendig overlegen, som ventet, på de to åpningsrennene på Beitostølen. 

I går var hun utilnærmelig i klassisk, i dag var hun enda mer overlegen i fristil.

Etter 7.5 kilometer var Johaug nesten 40 sekunder foran overraskelsesjenta Kari Øyre Slind, og mer enn minuttet foran for eksempel Heidi Weng.

Det overrasker henne litt. 

- Ja, jeg er litt overraska. Jeg er jo et stykke foran resten, og så går vi bare 7.5 kilometer også. Det er kort løpstid. Men jeg vet at jeg har vært i god form på Beitostølen før og at det kan slå litt begge veier, sier Johaug til Dagbladet.

Tror på mer konkurranse To uker før verdenscupstarten i Kuusamo er den største sammenlagtfavoritten i god rute, og tross dårlig motstand i skisporet på Beitostølen, har Johaug giret for fullt inn mot de to konkurransene hun har vunnet.  

- Jeg vet at konkurransen i hvert fall kommer når vi kommer til Kuusamo, så jeg prøver å forberede meg mentalt som at det skulle vært et world cup-renn. Jeg har lyst til å få gode konkurranser ut av dette, sier hun, men vil ikke være med på at den massive seiersmarginen denne helga har gitt henne et mentalt overtak før alvoret begynner. 

- Nei, det tror jeg ikke. I Kuusamo er det faktisk en minitour. Vi starter med sprint og jeg må på en måte være hundre prosent skjerpa på det første rennet skal jeg klare å hevde meg der, sier Johaug. 

Står over sprinten Sesongoppkjøringen har som kjent vært preget av uhell, og med to brudd i hendene har heller ikke treninga gått som planlagt for Therese. At det ikke har spilt noen rolle for utviklingen hennes har vært mer enn litt tydelig  på Beitostølen. 

- Jeg føler selv at jeg er sterkere her på Beitostølen i år enn i fjor, og jeg kjenner at jeg har blitt sterkere i overkroppen og at jeg går bedre teknisk på ski. Jeg er kanskje mer gjennomtrent enn tidligere, sier hun.

I morgen står klassisk sprint på programmet, men den distansen står Johaug over. Det er ikke hennes valg. 

- Det hadde nok vært lurt å gå den, men Egil sier at det ikke er det, så da blir det sånn, ler hun, mens nevnte Egil, landslagstreneren, trekker henne med seg bort fra pressesonen.