Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Overraskelse i Lahti: - Han tror det nesten ikke selv

Hayböck vant foran Tande.

VANT: Michael Hayböck tuktet Peter Prevc og Daniel-André Tande i Lahti.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
VANT: Michael Hayböck tuktet Peter Prevc og Daniel-André Tande i Lahti. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Peter Prevc (23) nærmer seg en historisk milepæl. Det slovenske fenomenet er bare to triumfer unna å tangere rekorden til østerrikske Gregor Schlierenzauer (26) som hadde 13 topplasseringer i løpet av en og samme sesong i 2008 og 2009.

Verdenscuplederen var også best i første omgang av kveldens konkurranse i finske Lahti, men i den andre skuffet han med å bli nummer fem. I stedet overrasket østerrikske Michael Hayböck med å vinne - 2,4 poeng foran norske Daniel-André Tande (22).

- Han tror det nesten ikke selv, kommenterte NRKs Christian Nilssen på direkten.

God norsk lagprestasjon De norske hopperne hadde en god dag i det som blir neste års VM-bakke under det kommende mesterskapet i Finland. Tande hadde glemt sokkene sine på hotellet før kveldens renn, men hoppet likevel 126,5 meter og lå som nummer to før andreomgangen.

I sitt andre hopp landet 22-åringen på 127 meter. Det var nok til å bli nummer to sammenlagt.

- Det var en bra konkurranse. Jeg var stabil i hele dag, egentlig. Jeg ødelegger det siste hoppet med å slå skia sammen, men jeg er kjempefornøyd med 2. plass, sier Tande til NRK.

- Jeg syns Tande har løst den bakken her på en nydelig måte. Han hopper rent, fint og offensivt. Det er veldig bra levert, foteller NRK-ekspert Johan Remen Evensen.

Gangnes nummer fire Kenneth Gangnes er nummer tre i verdenscupen sammenlagt. I dag havnet 26-åringen like utenfor pallen. Johann Forfang, Anders Fannemel, Joachim Hauer og Andreas Stjernen ble henholdsvis nummer seks, åtte, 15 og 17.

Den største overraskelsen var imidlertid resultatet til Prevc.

23-åringen hadde vært topp tre i 16 av de 19 siste rennene sine. I kveld ledet Prevc også etter første omgang, men endte altså til slutt som nummer fem.

- Det er nesten rart. Jeg trodde det ikke helt det jeg så, forteller Remen Evensen.

I morgen er det lagkonkurranse på programmet i Finland.

BLE NUMMER TO: Daniel-André Tande ble kun slått av østerrikske Hayböck. Foto: Scanpix
BLE NUMMER TO: Daniel-André Tande ble kun slått av østerrikske Hayböck. Foto: Scanpix Vis mer