Overraskelsen: Isco vraket i Spanias tropp mot Norge

Real Madrid-spiller Isco er vraket i Spanias landslagstropp til EM-kvalifiseringskampene mot Norge og Malta. Det var den største av mange overraskelser.

IKKE MED MOT NORGE: Isco ble ikke tatt ut i landslagstroppen til Spania. Foto: RUBEN ALBARRAN/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix
IKKE MED MOT NORGE: Isco ble ikke tatt ut i landslagstroppen til Spania. Foto: RUBEN ALBARRAN/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Real Madrid-spiller Isco er vraket i Spanias landslagstropp til EM-kvalifiseringskampene mot Norge og Malta. Det var den største av mange overraskelser.

Heller ikke Koke, Saúl Ñíguez eller Thiago Alcántara fikk plass blant landslagssjef Luis Enriques utvalgte til de to første kvalifiseringskampene. Kampen mot Norge spilles i Valencia neste lørdag.

Blant de uventede navnene i troppen er Jaime Mata (Getafe), Sergi Gomez (Sevilla), Cargio Canales (Betis), Fabian Ruiz (Napoli), Iker Muniain (Athletic Bilbao) og Dani Parejo (Valencia). Det er hele åtte nye i forhold til forrige tropp. Jesus Navas (33) er i troppen for første gang siden 2013.

Flere spillere er uaktuelle på grunn av skader. Det gjelder Dani Carvajal, Lucas Vázquez, Diego Costa, Iago Aspas og Diego Llorente.

Isco har ikke fått mange minutter for Real Madrid under Santiago Solaris ledelse. Solari fikk sparken forrige uke, og Zinédine Zidane ble hentet tilbake til klubben. Isco var fast på laget i Zidanes første periode som klubbens trener, og landslagsplassen hans har ikke tidligere vært trukket i tvil.

Under Solari var playmakeren ofte ikke engang med i Real Madrid-troppen.

Kommenterer ikke

- Vi er i en fase hvor vi utvikler oss som lag, og kamper gjør oss bedre, sa Luis Enrique. Den tidligere Barcelona-spilleren og -treneren fikk landslagsjobben i fjor sommer. Han sa at han av prinsipp ikke vil snakke om spillere som ikke er i troppen.

I fjor høst innledet han med seirer over England borte og 6-0 over VM-finalist Kroatia hjemme i nasjonsligaen, men det ble tap mot begge i returoppgjørene.

- Vi ville gjerne ha kvalifisert oss til sluttspillet i nasjonsligaen. Vi må få bedre struktur i angrepsspillet for dermed å kunne forsvare oss bedre også. Vår plan er fortsatt den samme, å føre spillet og ikke la våre motstandere diktere, sa han.

Troppen

Slik er Spanias tropp:

Målvakter: David de Gea (Manchester United), Pau Lopez (Betis), Kepa Arrizabalaga (Chelsea).

Backer: Jordi Alba (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), José Luis Gaya (Valencia), Juan Bernat (Paris Saint-Germain), Mario Hermoso (Espanyol), Inigo Martinez (Athletic Bilbao), Sergi Gomez (Sevilla), Sergi Roberto (Barcelona), Jesus Navas (Sevilla).

Midtbanespillere: Sergio Busquets (Barcelona), Marco Asensio (Real Madrid), Rodri Hernandez (Atlético Madrid), Dani Ceballos (Real Madrid), Fabian Ruiz (Napoli), Dani Parejo (Valencia), Sergio Canales (Betis).

Spisser: Rodrigo (Valencia), Jaime Mata (Getafe), Álvaro Morata (Atlético Madrid), Iker Muniain (Athletic Bilbao).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer