KOM INNPÅ: Lionel Messi kom innpå etter en snau time. Foto:  REUTERS/Alessandro Bianchi/NTB Scanpix
KOM INNPÅ: Lionel Messi kom innpå etter en snau time. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi/NTB ScanpixVis mer

Messi på benken mot Juventus

Overraskelsen: Messi benket for målløse Barcelona

Det var lenge mellom høydepunktene da Barcelona og Juventus spilte 0-0 i toppkampen.

Juventus - Barcelona 0-0 (0-0)

(FourFourTwo): Barcelona var så godt som videre fra gruppe D før kveldens storkamp. For Juventus var det viktigste å få med seg minst ett poeng, for å holde Sporting CP på avstand i kampen om andreplassen.

Med et slikt låst scenario var det derfor ikke overraskende at det ikke ble hendelsesrikt i Italia i kveld.

- Barcelona må ikke, og Juventus vil ikke eller kan ikke. Det er litt vanskelig å vite. De er litt usikre på seg selv og har ikke selvtillit, sier Rune Bratseth i Viasat-studio.

Begge lag er nok fornøyde med uavgjort, selv om Sporting CP slo Olympiakos i det andre oppgjøret. Juventus vil være sikret plass i åttedelsfinalen med seier i siste kamp mot nettopp Olympiakos, mens Sporting CP skal til Camp Nou.

Barcelona53207-111
Juventus52215-58
Sporting Lisboa52128-77
Olympiakos50144-111

Messi benket

Kveldens store nyhet var at Lionel Messi startet på benken mot Juventus i Torino. Det var usikkert om argentineren ble vraket fra startoppstillingen av taktiske årsaker eller om han sleit med en mindre skade, men meldingen fra klubben skal være at han blir hvilt.

Barcelona spiller blant annet en viktig kamp borte mot Valencia i La Liga førstkommende søndag.

Det er uansett spesielt med tanke på at Lionel Messi som oftest spiller 90 minutter. Denne sesongen har han ikke blitt byttet ut eller startet på benken en eneste gang. Sist han ble benket i turneringen var i 2013.

Og formen er det ikke noe å si på. Angriperen står bokført med 15 mål på 16 kamper i La Liga og Champions League.

Du kan nok bare tenke deg hvordan Juventus-spillerne reagerte på nyheten om at Messi ikke startet. Etter 55 minutter kom magikeren endelig innpå, uten at det gjorde noe med resultatet.

Sjansefattig

Hjemmelagets Juventus Stadium er et fort. Juventus var ubeseiret på 21 kamper før Barcelona kom på besøk i kveld (14 seire). Sist italienerne tapte hjemme var 10. april 2013 (mot Bayern München i kvartfinalen).

Du må helt tilbake til 2004 sist noen andre enn Bayern slo Juventus borte i turneringen(!). Den gangen var det Deportivo La Coruna som klarte bragden.

Kampens første store sjanse kom etter 22 minutter. Ivan Rakitic slo et frispark inn i boksen, som seilte rett i stolpen. Det var vanskelig å se om Sergio Busquets eller Paulinho var borti ballen i forkant, men Buffon slapp iallfall med skrekken.

Ingen av lagene maktet å skape noen særlige sjanser før hvilen. Paulo Dybala var nærmest for hjemmelaget før pause da han drev seg fri på kanten av boksen til Barcelona, men skuddet gikk over målet til ter Stegen.

- En omgang som har vært litt skuffende, men det er to lag som er ute etter kontroll, mente Viasats Roar Stokke.

- Det var ikke lett å finne høydepunkter i det hele tatt så langt, mente Rune Bratseth om den første omgangen.

For å illustrere: Barcelona-angriper Luis Suarez hadde bare ni ballberøringer gjennom hele omgangen - færrest av alle spillerne på banen.

Målløst

Juventus manglet bautaen Giorgio Chiellini på stopperplass i kveld, uten at det utgjorde noen særlig forskjell - iallfall ikke i resultatprotokollen.

Den andre omgangen ble også en stillingskrig mellom to godt kompakte lag. Etter 68 minutter kom Barcelona til en sjelden sjanse, men katalanerne klarte ikke å utnytte muligheten.

Dybala fikk også muligheten på overtid, men en meget god redning av ter Stegen hindret scoring. Her kan du se redningen:

MESTERLIG: Se redningen til ter Stegen. Video: Viasat

- Det der er matchavgjørende av ter Stegen, mente Viasats Vidar Davidsen.

- Mesterstykke. kampens prestasjon, mente Roar Stokke.

Dermed endte det 0-0 i Torino.