Overraskelsen Villa har bare seks skudd på mål på fire kamper

Ligger på annenplass.

SENKET LIVERPOOL: Aston Villas  Gabriel Agbonlahor jubler for scoring mot Liverpool. Laget er nummer to i Premier League tross få målsjanser og skudd. Foto:  EPA/PETER POWELL
SENKET LIVERPOOL: Aston Villas Gabriel Agbonlahor jubler for scoring mot Liverpool. Laget er nummer to i Premier League tross få målsjanser og skudd. Foto: EPA/PETER POWELLVis mer

Følg Premier League i fotballstudio fra klokka 13.45.

Aston Villa har begynt Premier League-sesongen strålende og ligger på annenplass til tross for de bare har hatt seks skudd på mål. Lørdag vil de gjøre vondt verre for Arsenal.

Villa har hatt en behagelig start på sesongen med tre seirer og én uavgjort. De tre første kampene møtte de Stoke, Newcastle og Hull, men tok så en svært imponerende seier borte mot Liverpool i den fjerde runden.

- Vi spiller veldig bra. Jeg er fornøyd med innstillingen spillerne har hatt og hvordan vi har gått etter lagene vi har møtt, sa Paul Lambert til Aston Villas hjemmeside fredag.

Den sterke sesongstarten har resultert i ny kontrakt for klubbens manager Paul Lambert og lørdag håper dem å fortsette de sterke resultatene. Da et seiersjagende Arsenal kommer på besøk til Villa Park.

Arsenal har nemlig ikke vunnet siden den første serierunden mot Crystal Palace. De tre andre kampene har endt uavgjort mot Everton, Leicester og Manchester City.

Effektive Villa Kjennetegnet til Villa i innledningen av sesongen, har definitivt vært den defensive tryggheten, i tillegg til å ha vært dødelig effektive foran mål. Det foreløpige topplaget har avfyrt lavest antall skudd i hele ligaen på de fire første kampene med 33 skudd, noe som gir 8,3 skudd per kamp, ifølge statistikksiden Whoscored.com. Kun seks av dem har truffet mål - fire av dem har havnet i nettmaskene.

Bakover har de kun sluppet inn ett mål. Det er for mange en overraskelse, for før sesongen hentet Lambert sveitsiske Philippe Senderos. Han skulle forsterke forsvaret, men mange sperret opp øynene da Senderos ble klar for klubben. Midtstopperen har nemlig høstet mye kritikk for sitt spill de siste sesongene.

Under Lambert han har foreløpig motbevist kritikerne og har utgjort et sterkt midtstopperpar med nederlandske Ron Vlaar.

- Nå får vi trolig spille for en full stadion på lørdag noe som vil være absolutt «rockende» og forhåpentligvis vil vi som lag og gruppe fortsette slik vi har gjort. Vi går inn i kampen med veldig god form, sa Lambert.

Heller ikke pasningsspillet til Birmingham-klubben har vært imponerende. Kun Crystal Palace har truffet på et lavere antall pasninger i prosent. Lamberts lag har truffet med 72,5 prosent av pasningene. Gjennomsnittet i ligaen ligger på 80,75 prosent.

Arsenal Aston Villa er kanskje derfor et eksempel på hvor lite statistikk kan ha å si i fotball. Fordi Arsenal finner du i den andre enden av tabellen. London-klubben har truffet på 85,8 prosent av pasningene og fyrt av 66 skudd, 21 av dem på mål. Likevel har de 7-6 i målforskjell. Mot Borussia Dortmund i mesterligaen var de langt fra å vinne og tapte 2-0.

- Vi ønsker å svare. Vi kom ut av lørdagens kamp mot Manchester City der vi synes vi hadde en veldig god prestasjon og på tirsdag hadde vi ikke det, så det er viktig at vi kommer tilbake, sa Arsenal-manager Arsène Wenger fredag.

Han tror likevel ikke laget vil la seg påvirke av manglende seirene.

- Vi har selvtillit på våre sterke områder og vi ønsker å vise at vi kan prestere i en viktig kamp lørdag, sa Wenger.

(NTB)