Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Overraskende at Guardiola sprakk

Ekspertene mener Mourinho vant ordkrigen.

LITT SINT: Ellers sindige Josep «Pep» Guardiola fant ut at han skulle ta igjen mot Jose Mourinho på gårsdagens pressekonferanse. - Jeg tror Barcelona innser at de står overfor en ubehagelig sterk motstander, sier Roar Stokke til Dagbladet. Foto: Zipi/EPA/Scanpix
LITT SINT: Ellers sindige Josep «Pep» Guardiola fant ut at han skulle ta igjen mot Jose Mourinho på gårsdagens pressekonferanse. - Jeg tror Barcelona innser at de står overfor en ubehagelig sterk motstander, sier Roar Stokke til Dagbladet. Foto: Zipi/EPA/Scanpix Vis mer


(Dagbladet): To av fire El Clasico er unnagjort. Begge endte uavgjort etter full tid, mens Real Madrid kapret Copa del Rey-trofeet da Ronaldo scoret i ekstaomgangene for en uke siden.

I kveld barker de sammen igjen. Kampen startet allerede i presserommet i går, der Jose Mourinho klarte å erte opp en normalt sindig Pep Guardiola til å ta igjen verbalt.

- Det var overraskende at det sprakk for Pep, sier Roar Stokke som kommenterer kampen på Viasat 4 i kveld.

- Jeg tror Barcelona innser at de står overfor en ubehagelig sterk motstander. Real Madrid er fryktinngytende sterke, og det vet Guardiola. Og når det gjelder «mind games» er Mourinho best i klassen. Han bringer trenerne ut av balanse, og elsker dette, sier Stokke.

Canal+-ekspert Lars Tjærnås tror den verbale delen av kampen er en nøye overveid del av Mourinhos spill.

AVGJØRENDE DUELL: Lionel Messi mot Cristiano Ronaldo. Foto: Paul White, AP/Scanpix
AVGJØRENDE DUELL: Lionel Messi mot Cristiano Ronaldo. Foto: Paul White, AP/Scanpix Vis mer

- Hvis han mener han og Real tjener to prosent på det, for eksempel ved å fjerne presset på spillerne eller erte opp motstanderne, har han null skrupler. Jeg forstår godt at Pep følte at nok var nok, men i «mind games» vet jeg i hvertfall hvem jeg ville holdt som favoritt, sier Tjærnås.

- Lei av Mourinho Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen mener det er Barcelona-trenerens eget problem om han lar seg bringe ut av fatning av portugiserens provokasjoner.

- Ordkrigen er morsom og Mourinhos måte å holde tak i media og journalistene på. Synd for Guardiola hvis han lar seg provosere og irritere, sier Pedersen.

La Liga-ansvarlig og kommentator Andreas Stien-Leenderts hos Canal+ er ingen tilhenger av Mourinhos krumspring i media, men tror det har en nyttig funksjon for spillerne.

- Jeg er egentlig veldig lei av Mourinho og det han holder på med. Jeg ser ikke det geniale. Men ved å skape sånn fokus rundt seg selv, får han fokus bort fra spillerne. Cristiano Ronaldo ville normalt fått mye oppmerksomhet i Madrid, men Mourinho tar det bort og gir spillerne arbeidsro.

Fotball-selvmord Tjærnås sier han er spent på hvilken utgave vi får se av Real i kveld. For mens Barcelona spiller på sin måte uansett, kan Real variere mer.

- Mourinho har valgt ulik inngang og strategi til alle de tre kampene mot Barcelona så langt. Det interessante er at han har fått best betalt når han har tatt størst risiko, som da de ble ti mann i seriekampen og i første omgang i cupfinalen. Derfor er jeg mest spent på hvor stor risiko Mourinho og Real tar, for de vet at å blottlegge seg mot Barcelona er et potensielt fotball-selvmord.

TROR PÅ REAL: Roar Stokke kommenterer kampen på Viasat 4 i kveld. Han holder Real som knepen favoritt sammenlagt over to kamper. 
Foto: Ole C. H. Thomassen
TROR PÅ REAL: Roar Stokke kommenterer kampen på Viasat 4 i kveld. Han holder Real som knepen favoritt sammenlagt over to kamper. Foto: Ole C. H. Thomassen Vis mer

Roar Stokke mener også Real har flere strenger å spille på.

- Barcelona er Barcelona på godt og vondt og spiller på samme måte uansett. Real Madrid er mer fleksible. Det er på en måte verdens beste five-a-side-lag fra Barcelona mot et Real som er mer kyniske, fysiske, godt organiserte og gode defensivt, sier Stokke.

- Ny duellkamp I cupfinalen sist onsdag gikk Real Madrid ekstremt tøft til verks. De lagde mange frispark, men klarte også å nøytralisere Barcelonas ballbesittende spillestil.

- Jeg blir ikke forundret om det blir en ny duellkamp i dag, slik det ble i cupfinalen. Det var åpenbart litt av taktikken til Mourinho. Jeg tror Graham Poll har et poeng i det han skriver i dag, sier Andreas Stien-Leenderts.

- Etter 0-5-katastrofen (seriekampen på Camp Nou i høst) er jeg sikker på at 1-1 og cuptriumfen har gjort Mourinho overbevist om at han kan klare det han gjorde med Chelsea og Inter over to kamper - utmanøvrere og pakke inn Barcelonas offensiv, sier Morten Pedersen.

Iniesta vil bli savnet Barcelona har flere spillere på skadelista, men savnet etter Andres Iniesta er naturlig nok det som vekker mest uro blant Barca-tilhengere. Men også Real er svekket med Ricardo Carvalho suspendert og Sami Khedira ute med skade.

- Iniesta er et tungt fravær, men han var underlig anonym i de to siste kampene, og jeg tror faktisk Real er like hardt rammet med Khedira og Carvalho ute. Spesielt Carvalho er viktig, fordi han er ekstremt flink til å dekke riktige rom, sier Tjærnås.

LEI MOURINHO: Andreas Stien-Leenderts i Canal+ har fått nok av Mourinhos ordkriger. Foto: Canal+
LEI MOURINHO: Andreas Stien-Leenderts i Canal+ har fått nok av Mourinhos ordkriger. Foto: Canal+ Vis mer

Stokke mener begge lag vil savne nøkkelspillerne, men tror Real er bedre rustet til å takle situasjonen.

- For Barcelona betyr Xavi, Messi og Iniesta alt. Og Iniesta er uerstattelig. Men Real Madrid mangler Khedira og Carvalho, og det er nok like viktig. Men Real har en større stall, og mer fleksibilitet. Med Carvalho ute kan de bruke Ramos og Pepe og fortsatt ha et av verdens beste stopperpar. Barcelona er nok mer avhengige av sine 12-13 beste spillere.

- Real stiller hakket bedre i øyeblikket. Spesielt ut fra det vi så mot Valencia, da Real vant 6-3. Da så vi virkelig bredden  i troppen. At Iniesta er på skadelista er et veldig tap for Barcelona, sier Stien-Leenderts.

Så hvordan går det? - Det avgjørende for Real er å bevare den enorme aggresiviteten i presset. Hvis du gir Barcelona et halvt sekund for god tid med ballen, blir du spist opp. Jeg holder Barcelona som ørsmå favoritter over to kamper nå, mest fordi de hjemme plutselig kan spille en fotball ingen stå i mot. Men det betinger at det går som jeg tror i kveld, jevnt med likt utgangspunkt foran returen, sier Tjernås.

- Jeg tror mer og mer på Real Madrid. Jeg sier 55 prosent på Real for øyeblikket. Barca hadde ingen god periode før kampene mot Real Madrid. Og nå er Real på vei oppover. Real har vist at Barcelona ikke er uslåelige likevel. Jeg tror på en match som de to andre - uten alt for mange mål, tipper Andreas Stien-Leenderts.

Roar Stokke gir også Real 55 prosents sjanse på å nå finalen:

AVGJØRES PÅ CAMP NOU: Dagbladets Morten P. tror på en ny tett kamp i kveld og avgjørelse i Barcelona på tirsdag. Foto: Even Bast/Dagbladet
AVGJØRES PÅ CAMP NOU: Dagbladets Morten P. tror på en ny tett kamp i kveld og avgjørelse i Barcelona på tirsdag. Foto: Even Bast/Dagbladet Vis mer

- Jeg har en liten følelse av at Real Madrid er knappe favoritter over to kamper. Men vi skal ikke undervurdere Messis betydning. Når du har sånne typer som Messi og Xavi, bør ingen bli overrasket om Barcelona tipper det i sin favør.

Morten Pedersen tror oppgjøret er like åpent foran returen på Camp Nou om seks dager:

- Jeg tror ingenting blir avgjort i kveld. Etter to ganger 90 minutter uavgjort - Ronaldo vant cupfinalen for Real i ekstraomgangene - tror jeg på enda en ekstremt tett kamp der avgjørelsen, fordi lagene kan hverandre ut og inn og ingen vil ta de store sjansene, av naturlige årsaker vil transportert videre til Nou Camp tirsdag til uka.

- BARCA ØRSMÅ FAVORITTER: Canal+-ekspert Lars Tjærnås holder Barcelona som små favoritter på grunn av styrken hjemme. Foto: Canal+
- BARCA ØRSMÅ FAVORITTER: Canal+-ekspert Lars Tjærnås holder Barcelona som små favoritter på grunn av styrken hjemme. Foto: Canal+ Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media