OVERRASKET: Marion Rolland hadde aldri tidligere vunnet et verdenscuprenn. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger/NTB scanpix
OVERRASKET: Marion Rolland hadde aldri tidligere vunnet et verdenscuprenn. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger/NTB scanpixVis mer

Overraskende gull til Frankrike i utfor-renn preget av stygge fall

- Det er forbløffende.

Marion Rolland fra Frankrike tok overraskende VM-gullet i utfor for kvinner søndag.

I et renn med mange fall, noen av dem stygge, fikk 30-årige Rolland til et nærmest perfekt løp på startnummer 22. Hun suste inn til bestetid 16 hundredels sekund foran italienske Nadia Fanchini.

Maria Höfl-Riesch fra Tyskland tok bronsen.

Lotte Smiseth Sejersted ble nummer 21 og Ragnhild Mowinckel nummer 27.

Rolland har aldri vunnet et verdenscuprenn. Hun har to pallplasseringer som best fra før, begge oppnådd nettopp i Schladming.

Før søndagens utfortriumf var hun kanskje best kjent for et flaut fall etter tre sekunders kjøring i utforrennet i Vancouver-OL.

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse, sa Rolland, som løftet Frankrike til topps på medaljestatistikken etter sølv til Gauthier de Tessieres i super-G og bronse til David Poisson i utfor.

- Det er forbløffende hva vi har fått til. Gauthier skulle egentlig ikke blitt klar til VM, og han fikk medalje, så jeg visste at det kunne lykkes for meg.

Tre av de ti første i søndagens VM-renn havnet i sikkerhetsnettet: Stephanie Moser, Veronique Hronek og Dominique Gisin.

(NTB)