Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Overraskende norsk stafettseier uten Bø-brødrene

Vetle Sjåstad Christiansen spurtet fra sin franske konkurrent og sikret norsk seier på lørdagens stafett i Oberhof.

BEHOLDT ROEN: Vetle Sjåstad Christiansen måtte ut i strafferunde etter siste skyting, men det holdt likevel til seier i Oberhof. Foto: NTB/Scanpix
BEHOLDT ROEN: Vetle Sjåstad Christiansen måtte ut i strafferunde etter siste skyting, men det holdt likevel til seier i Oberhof. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Et lag uten verken Johannes Thingnes Bø eller storebror Tarjei imponerte i stafetten og gikk inn til seier i Oberhof. Etter en dramatisk avslutning på stafetten kunne Lars Helge Birkeland, Erlend Bjøntegaard, Johannes Dale og Sjåstad Christiansen til slutt juble for seier.

Det så ut som Christiansen skulle rote bort det som lå an til å bli en soleklar norsk seier da 27-åringen leverte svak skyting på siste stående på ankeretappen.

Ekstraskuddene ble brukt og Christiansen måtte ut i strafferunde etter å ha kommet alene inn til standplass. De norske bomskuddene utnyttet franske Fillion Maillet, som gikk først ut fra standplass.

Men den norske ankermannen gikk en lynrask strafferunde og gikk ut seks sekunder bak sin franske konkurrent. Det tok ikke lang tid før nordmannen kom i rygg på franskmannen og de to kom samlet mot mål.

Dermed var det duket for et spurtoppgjør mot mål, et kamp Christiansen gikk seirende ut av. Frankrike gikk inn til andreplass 4,4 sekunder bak Norge, mens Tyskland ble nummer tre 48,2 bak.

Det betyr at Norge tok storeslem under stafettene i Oberhof. Tidligere lørdag vant de norske jentene i suveren stil.

De norske lagene er storfavoritter i forkant av VM-stafettene i Anterselva i midten av februar.