Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Overraskende seier

Verdens beste kvinnelige alpinist Mikaela Shiffrin er blitt utfordret i slalåm den siste tiden. Fredag suste hun i stedet inn til utforseier i Bansko.

FORNØYD: Mikaela Shiffrin. Foto: NTB Scanpix
FORNØYD: Mikaela Shiffrin. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Når Shiffrin får fart på skiene i fartsøvelsene blir hun nærmest umulig å hanskes med i sammendraget. I løpet av halvannet minutt fredag doblet hun antall utforseirer på merittlista. Totalt er hun nå oppe i 65 verdenscupseirer, hvorav 43 har kommet i slalåm.

Petra Vlhová har vunnet de to siste slalåmrennene. Det er første gang på fem år at Shiffrin er holdt borte fra toppen av seierspallen i to slalåmrenn på rad.

Kanskje er det fartstrening som har ført til det, for Shiffrin har imponert stort i utforløypa i Bansko. Hun var tredje best i treningen, bak Joana Hählen og Federica Brignone. Fredag henviste hun dem til de andre pallplassene.

Brignone ble toer 0,18 sekund bak Shiffrin, mens Hählen måtte nøye seg med tredjeplassen ytterligere fem hundredeler bak. I den svingete løypa i Bulgaria hevdet også Vlhová seg godt og kjørte inn til sjetteplass et drøyt sekund bak vinneren.

Også italienerne Elena Curtoni og Marta Bassino på 4.- og 5.-plass gjorde det godt fra relativt høyt startnummer.

Kajsa Vickhoff Lie ble slått av Shiffrin med drøyt tre sekunder og endte et stykke nede på listene.

Flere løpere kjørte ut i Bansko. Verst så det ut da amerikanske Alice McKennis mistet balansen i en sving og i høy fart skled inn i sikkerhetsnettet. Hun ble liggende en stund, men reiste seg og kom tilsynelatende fra det uten skade.

Kajsa Vickhoff Lie kjørte inn til en 23.plass fra et høyt startnummer.