Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lance Armstrong

Overraskende utspill

- Jeg elsker ham, sier Lance Armstrong om sin argeste konkurrent.

SYMPATI: Lance Armstrong har sympati med sin tidligere bitre rival. Foto: NTB Scanpix
SYMPATI: Lance Armstrong har sympati med sin tidligere bitre rival. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Livet tok mildt sagt en brutal vending for Lance Armstrong (48) da det ble kjent at formelen bak suksessen, var mangeårig og systematisk dopingbruk.

Armstrong mistet alt.

Dette snakker han nå om i dokumentaren «Lance», som for tida ruller over amerikanske TV-skjermer. Der kommer han også med et noe overraskende utspill.

Spurt om sin aller argeste konkurrent, som han har slåss mot kilometervis på sykkelen i de franske fjellene, sliter han med å finne ordene.

- Jeg elsker ham, sier Armstrong, før han må ta en pause og svelge gråten. I nesten ett minutt sliter han med å snakke.

SKJEBNEINTERVJUET: Fredag sendes Oprah-intervjuet med Lance Armstrong, som talkshowdronningen selv kaller "det største intervjuet" hun har gjort. I Norge sendes intervjuet på Discovery Channel og TLC. Video: NTB Scanpix Vis mer

Kjemper mot tårene

I likhet med Armstrong har Jan Ullrich etter en storslått sykkelkarriere vært en del av en av tidenes største dopingskandaler.

Siden har det bare gått nedover. Slik Dagbladet tidligere har omtalt, har tyskeren slitt med alkoholmisbruk og vært innlagt. Han ble i fjor dømt etter et overfall på en prostituert, en av flere små hendelser.

Ifølge NBC blir Armstrong i serien konfrontert med at han besøkte Ullrich etter at han kom ut av avrusningsklinikken i 2018.

- Grunnen til at jeg besøkte ham, er at jeg elsker ham.

Etter å ha kjempet mot tårene i flere sekunder, sier han:

- Det var ikke en bra tur. Han var den viktigste personen i livet mitt.

Respekt

Ullrich ble nummer to bak Armstrong i prestisjerittet Tour de France i 2000, 2001 og 2003. Han vant rittet i 1997.

- Ingen av de andre skremte meg, motiverte meg. De andre … ikke for å snakke dem ned, men de fikk meg ikke til å stå opp tidlig om morgenen. Men det gjorde han. Og (under besøket, red.anm.) … han var helt utafor, sier Armstrong.

Ullrich la opp i 2007, og innrømmet samme år som Armstrong at han hadde jukset gjennom karrieren.

I 2018 snakket Ullrich åpent om alkoholmisbruket, og et sammenbrudd etter at han skal ha blitt nektet å se barna etter separasjonen fra ekskona Sara Steinhauser.

- Jeg eksploderte. Jeg slo i stykker et tv-apparat. For å «lande» igjen, tok jeg kokain og amfetamin. Men det trenger jeg ikke nå lenger, jeg trenger ikke det når jeg har barna, sier Ullrich.

Ullrich bedyret da at han allerede følte seg mye bedre. Og det takket han nettopp Armstrong for. Nå bor Ullrich på Mallorca.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!