Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour of Oman, første etappe:

Overraskende vinner da både Kristoff og Cavendish ble spurtslått

Bryan Coquard «sto opp fra de døde».

OVERRASKENDE VINNER: Bryan Cocquard tuktet både Alexander Kristoff og Mark Cavendish under dag 1 av Tour of Oman.
OVERRASKENDE VINNER: Bryan Cocquard tuktet både Alexander Kristoff og Mark Cavendish under dag 1 av Tour of Oman. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Franske Bryan Coquard var en parentes i franske Direct Energie i fjor, i hvert fall etter at han tidlig gikk ut og var ærlig på at han ikke hadde tenkt å forlenge kontrakten etter inneværende sesong.

Etter etappeseier under Belgia rundt i slutten av mai, gikk han seiersløs ut året.

Jean-René Bernaudeau ønsket ikke å satse på 25-åringen og utelot han fra Tour de France-laget.

Foran årets sesong meldte han overgang til Vital Concept Cycling Club, drevet at tidligere Bouygues Telecom, Quick Step og IAM Cycling-rytter Jérôme Pineau.

Selv om Coquard selv varslet at han ankom denne ukes Tour of Oman med et sterkt opptrekk, ble han ikke nevnt blant de aller største favorittene foran den 162 kilometer lange åpningsetappen.

Coquard har syklet både Etoile des Bèsseges og Sharjah Tour, men uten å vinne etappeseier.

Det var kanskje heller ikke så rart med Nacer Bouhanni, Mark Cavendish og Alexander Kristoff på startstreken, men det var Vital Concept Cycling Club som fikk en fantastisk start på sesongen da Coquard var raskest under massespurten ved Sultan Qaboos-universitetet.

Mark Cavendish tok andreplassen foran Giacomo Nizzolo og Nacer Bouhanni. Alexander Kristoff ble nummer sju.

Artikkelen blir oppdatert!

PS: Tour of Oman vises ikke på TV, så denne artikkelen er skrevet basert på Twitter-oppdateringer fra arrangøren.

Slik gikk det til:

Tour of Oman dro i gang med en 162 kilometer lang, og på papiret lite utfordrende etappe, mellom Nizwa (ikke langt unna Green Mountain) og Sultan Qaboos-universitetet.

Det var et par bakker i starten av etappen, men med rundt 10 mil igjen til mål skulle det i all hovedsak helle svakt nedover mot målgang.

Les hva Kristoff sa til procycling.no i forkant av rittet!

Derfor var en samlet spurt nesten uunngåelig, men det skulle da altså sykles først.

Dunne fortsatte Dubai-trenden

Det ble angrepet fra start og alt etter sju kilometer hadde Maxime Farazijn (Sport Vlaanderen-Baloise), Pierre Luc Perichon (Fortuneo-Samsic), Conor Dunne (Aqua Blue Sport) og Brian Van Goethem (Roompot-Nederlandse Loterij).

Briten Dunne satt også i bruddet da Brandon McNulty sensasjonelt lå an til å vinne dronningetappen under Dubai Tour nylig. Det er imidlertid ikke så enkelt å stanse den 204 centimeter lange kjempen når han først bestemmer seg for å angripe fra start.

Tour of Oman arrangeres den samme uka som Ruta del Sol og Algarve rundt, noe som har svekket deltakelsen blant sammenlagtrytterne noe.

Av tidligere vinnere er det kun Vincenzo Nibali som stiller til start. Rui Costa (UAE Team Emirates) ble andremann i fjor, og er også tilbake denne gangen. Andre navn for sammendraget er Migel Angél Lopez, Merhawi Kudus, Nicholas Roche, Nathan Haas og Fabio Felline.

Tre nordmenn på start

Alexander Kristoff, Odd Christian Eiking og Sindre Sjøstad Lunke er de norske navnene på startlista. Eiking sykler med et lite brudd i foten, mens Lunke håper å få vist hva duger til for ledelsen i Fortuneo-Samsic.

STREKK: BMC Racing tar ansvar i feltet underveis. FOTO: Tour of Oman på Twitter
STREKK: BMC Racing tar ansvar i feltet underveis. FOTO: Tour of Oman på Twitter Vis mer

Kristoff bør ha gode muligheter til å kjempe om etappeseier på etappe 1 og 6, og vil også ha ambisjoner om å henge med hele veien inn på dag to og tre.

Andre spurtnavn i Oman er Mark Cavendish, Jempy Drucker, Nacer Bouhanni, Bryan Coquard, Edward Theuns, Giacomo Nizzolo, Fabio Jakobsen, Adam Blythe og Magnus Cort.

Sistnevnte viste seg fra en meget god side under Dubai Tour i forrige uke. En annen ting man kan merke seg at lagene har gjort store utskiftninger på oppstillingene til disse rittene. Mens Kristoff og Cavendish er to som har tenkt å kjøre alle de tre rittene i Midtøsten-bolken denne måneden, så har UAE-laget skiftet ut alle de andre rytterne.

I tillegg har altså Marcel Kittel, Elia Viviani, John Degenkolb, Sonny Colbrelli og Dylan Groenewegen valgt å reise hjem.

Tok ansvar for samlet spurt

Underveis tok UAE Team Emirates, Team Sunweb, Cofidis og Bahrain Merida ansvar for at kvartetten i front ikke havnet utenfor deres kontroll. Avstanden ble stabilisert på rundt tre minutter.

Etter 75 kilometers sykling pådro Van Goethem (Roompot) seg en punktering i bruddet.

Med fem mil igjen hadde hovedfeltet tatt inn et minutt, og følgelig bare hadde to minutter opp til gruppa foran. Det gikk mot en oppskriftsmessig massespurt i nærheten av universitetet.

Ved den innlagte spurten etter 136 kilometers sykling, var avstanden nede i minuttet. Pierre Luc Perichon tok den, og lå godt an til å bli kåret til åpningsetappens mest aggressive rytter.

Bruddet hentes

Perichon ble hentet av feltet med 11 kilometer til mål. Hans tre bruddkompiser hadde bare 20 sekunder å gå på, og selv om det utartet til litt støting var deres tid i frihet snart omme.

Det var Team Sunweb og Cofidis som var mest aktive i front av feltet i denne perioden. Nacer Bouhanni viste lovende takter i Dubai Tour, og håpet å åpne seierskontoen for 2018 i nabolandet Oman.

På den tredje etappen i Dubai var det bare Cavendish som slo Cofidis-spurteren.

Innenfor de siste fem kilometerne var posisjonskampen naturligvis tøff i et samlet hovedfelt. Med tre kilometer igjen var Quick Step-Floors i posisjon og gjorde sannsynligvis en jobb for unge Fabio Jakobsen (21).

I spurten viste Bryan Coquard seg som den raskeste. Franskmannen tok med det årets første triumf denne sesongen.

PS: Tour of Oman sendes ikke direkte på TV.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!