Overrasker etter skandalen

Verdensener Novak Djokovic (33) kommer med et kontroversielt forslag etter US Open-skandalen tidligere i høst.

DISKET: På dramatisk vis ble Novak Djokovic disket fra US Open. Her kan du se hendelsen. Video med tillatelse: Eurosport / Dplay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Novak Djokovic var i hardt vær da han skøyt en ball i ansiktet til en linjedommer under US Open tidligere i høst. Djokovic var frustrert etter et poengtap, og har beklaget hendelsen i ettertid.

Men nå kommer verdenseneren med et kontroversielt forslag i kjølvannet av US Open-skandalen. Djokovic ønsker nemlig å fjerne linjedommere fra tenniskamper.

- Ballhentere ja, men linjedommere? Jeg ser ikke behovet for det lengre om jeg skal være ærlig. Kan dere fortelle en grunn, utenom at det er en tradisjon, til at man skal beholde det. Det hadde dessuten minsket risken for det som skjedde i New York, sa Djokovic med et smil på en pressekonferanse etter at han tok seg videre fra den tredje runden i French Open lørdag.

Serberen mener at teknologien har blitt så bra at det nå ikke lenger er behov for linjedommere.

- Teknologien er så avansert akkurat nå. Det er absolutt ingen grunn til at du skal holde linjedommere på banen. Det er min mening, forteller Djokovic og legger til:

- Selvfølgelig forstår jeg at teknologien er kostbar og at det er et økonomisk spørsmål. Jeg føler vi alle beveger oss mot det, og før eller siden er det ingen grunn til å beholde linjedommere.

Ønsker endring

Djokovic forteller at han har stor respekt for sporten og dommerne som er involvert, men at han lenger ikke ser grunnen til at man trenger linjedommere.

Det har vært en stor debatt under årets French Open om fraværet av hawkeye under kamper, etter at det har vært flere kontroversielle avgjørelser fra linje og hoveddommere.

Casper Ruud (21) er en av de som mener at hawkeye burde bli innført i turneringen. Ruud fikk flere kontroversielle avgjørelser dømt imot seg da han møtte verdenstreer Dominic Thiem i den tredje runden i French Open.

- Den var ganske klart ute. Det er litt rart at de har hawkeye tilgjengelig, men at de bare kan vise det på tv. Jeg forstår ikke hvorfor vi ikke kan bruke det, sa Ruud om en avgjørelse på pressekonferansen etter kampen.

Kunne unngått skandale

Den tidligere svenske tennisstjernen Thomas Johansson kunne tidligere i høst fortelle at han også ønsket at hawkeye skal bli brukt på samtlige tennisbaner i alle turneringer.

Svensken sa til New York Times at Djokovic-skandalen hadde vært unngått hadde de hatt teknologien på alle banene under US Open.

- Spillerne var veldig opprørte over at de ikke hadde det (HawkEye-Live) på alle banene, sa Johansson etter turneringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer