Overrasker seg selv

Erling Braut Haaland har slått flere rekorder i sin første sesong i Premier League. Han forventet ikke at det skulle gå så bra.

SETTER RESTEN I SKYGGEN: Erling Braut Haaland scorer flere mål enn noen andre spillere i Premier League. Foto: Toby Melville/Reuters/NTB
SETTER RESTEN I SKYGGEN: Erling Braut Haaland scorer flere mål enn noen andre spillere i Premier League. Foto: Toby Melville/Reuters/NTB Vis mer
Publisert

BRIGHTON (Dagbladet): Erling Braut Haaland (22) har tre kamper igjen å spille denne sesongen før City-mannskapet kan ta etterlengtet ferie, og avslutter Premier League søndag.

Nordmannen har tidvis herjet på fotballbanen i sin første sesong, og har satt en rekke rekorder som trolig ikke vil bli slått med det første.

En rekord han kan forbedre ytterligere mot Brentford, er antall scoringer i en Premier League-sesong. Angriperen står med 36 scoringer i serien, to mer enn det Alan Shearer og Andy Cole klarte (og da var det 22 lag i ligaen og ikke 20 som i dag).

Den forrige spilleren i den engelske toppdivisjonen som scoret like mye, var Ron Davies som scoret 37 mål for Southampton i 1966/67-sesongen.

Det er likevel et stykke opp til Dixie Dean - som nettet hele 60(!) ganger i den engelske toppdivisjonen helt tilbake i 1927/28-sesongen.

Det er heller ingen spillere som har spilt i Premier League som har scoret så mange mål som Haaland totalt i alle turneringer (52) gjennom én sesong. Mohamed Salah (2017/18) og Ruud van Nistelrooy (2002/03) hadde den tidligere rekorden på 44 mål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer