<strong>TILBAKE PÅ ULLEVAAL:</strong> Martin Ødegaard trente med landslaget mandag. Og humøret var på topp. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TILBAKE PÅ ULLEVAAL: Martin Ødegaard trente med landslaget mandag. Og humøret var på topp. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Norge - Serbia, kl. 20.45 torsdag

Overrasker

Dette mener Lars Lagerbäck og Erling Braut Haaland om sesongstarten til Martin Ødegaard i Real Madrid.

Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Serbia, kl. 20.45 torsdag

ULLEVAAL (Dagbladet): Martin Ødegaard (21) er tilbake på norsk jord etter en tøff sesongstart i Real Madrid. Mandag trente han med resten av landslaget før EM-playoffen mot Serbia torsdag.

Real Madrid er i utgangspunktet det største og tøffeste du kan tenke deg i fotballverden. Foreløpig har omtalen av Ødegaard vært behersket i Spania denne sesongen. Men de fleste som kan håndverket fotball forstår at du ikke kan knipse deg til stjernestatus i Madrid. Og muligens har Ødegaards problemer med jumpers knee vært underkommunisert.

<strong>I SKUDDET:</strong> Martin Ødegaard har utviklet fysikken betydelig siden han kom til Real Madrid for fem år siden. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I SKUDDET: Martin Ødegaard har utviklet fysikken betydelig siden han kom til Real Madrid for fem år siden. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

På en pressekonferanse på Ullevaal mandag spurte Dagbladet landslagstrener Lars Lagerbäck og Erling Braut Haaland om hva de synes om Ødegaards seriestart i Real Madrid.

- Han har vært lenge ute og hatt det med kneet. At han har fått noen minutter i beina for et av verdens beste lag er bra, sier Haaland, som selv har briljert i Borussia Dortmund.

- Som Erling er inne på med på kneet: Jeg er nesten overrasket over at han får spille i en sånn klubb og gjøre det såpass bra som han gjør det, erklærer Lagerbäck.

Ødegaard har til sammen 116 minutter på tre kamper for Real Madrid. Søndag fikk han ett minutt i sluttfasen da Levante ble slått 1-0. Real Madrid leder La Liga foran Real Betis og Real Sociedad. Barcelona ligger på femteplass.

<strong>TELLER NED TIL SERBIA-KAMPEN:</strong> Lars Lagerbäck og Erling Braut Haaland stilte på en pressekonferanse mandag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TELLER NED TIL SERBIA-KAMPEN: Lars Lagerbäck og Erling Braut Haaland stilte på en pressekonferanse mandag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Hjemme i Norge har ekspertene vært inne på at Ødegaard mangler litt fysisk råhet og fart. Teknikken er i verdensklasse.

Trener Zinédine Zidane har brukt ham i en tierrolle bak spissen.

Lagerbäck analyserer:

- Jeg synes han har gjort det helt OK med den spilletida han har hatt. Han har ikke vært like dominerende som da han lyktes som best i noen av kampene med Real Sociedad.

Real Madrid har møtt Real Sociedad (0-0), Real Betis (3-2), Real Valladolid (1-0) og Levante (2-0).

- Han er som vanlig en klok gutt, sier Lagerbäck.

- Jeg tror du skal spille med litt ekstra marginer når du kommer inn i en sånn klubb.

Ødegaard måtte melde forfall til de to forrige landskampene mot Østerrike og Nord-Irland. Han virket «fit» da han trente på Ullevaal stadion mandag.

Men møtet mot Serbia blir ingen kjære mor. Mye står på spill. Og lag fra Balkan går ikke av veien for å bruke alle triksene i boka.

- Det er mye som står på spill. Og selvfølgelig skal det bli en intens kamp. Men jeg frykter ikke grisespill spesielt fra dem (Serbia), hevder Haaland.

Det er knyttet spenning til hvordan Lagerbäck vil komponere laget. I 5-1-seieren over Nord-Irland 7. september startet han med Stefan Johansen, Markus Henriksen, Mathias Normann og Mohamed Elyounoussi på midtbanen.

NEGATIV: Den spanske avisen Marca melder at Martin Ødegaards andre coronatest var negativ. Vis mer

Spørsmålet er om Ødegaard får en Real Madrid-rolle der han skal fore spissene Haaland og Alexander Sørloth med baller. Eller om de fire fra Nord-Irland-triumfen får fornyet tillit.

Vinneren i torsdagens kamp møter enten Skottland eller Israel 12. november. Det blir i så fall det siste hinderet før EM-sluttspillet i 2021.

Norge har ikke spilt en viktigere kamp siden EM-playoffen mot Ungarn i 2015. Da tapte vi begge kampene.

LA LIGA

Real Madrid43106-210
Betis53027-69
Real Sociedad52217-28
Villarreal52216-78
Barcelona32108-17
Sevilla32105-27
Getafe42114-37
Valencia52127-77
Cádiz52125-67
Granada42116-87
Osasuna42025-46
Atlético Madrid31206-15
Celta51223-75
Eibar51134-64
Huesca50412-44
Elche31111-34
Alavés51133-64
Levante41035-83
Athletic Bilbao41032-53
Valladolid50233-72
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer