Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Overrasket: - Hadde ikke hørt om det

Kristoffer Ajer visste ikke at han hadde fått en norsk lagkamerat før Mohamed Elyounoussi plutselig dukket opp.

NORSK LAGKAMERAT: Kristoffer Ajer syns det er fint at Mohamed Elyounoussi er på plass i Celtic. Foto: ANDY BUCHANAN / AFP /NTB Scanpix
NORSK LAGKAMERAT: Kristoffer Ajer syns det er fint at Mohamed Elyounoussi er på plass i Celtic. Foto: ANDY BUCHANAN / AFP /NTB Scanpix Vis mer

Norge - Spania lørdag 20.45.

Kristoffer Ajer (21) fikk seint i august en norsk lagkamerat i Celtic, da Mohamed «Moi» Elyounoussi (25) plutselig kom inn porten på Celtic Park.

Og for den 21 år gamle midtstopperen skjedde overgangen plutselig, for Moi spurte aldri Ajer om råd i forkant.

- Det er fantastisk artig. Det var overraskende da han signerte, for jeg hadde ikke hørt noe om det. Men da han kom var det fantastisk. Vi henger sammen mye på fritida og alt mulig, så det var veldig fint.

- Hva tror du er grunnen til at han ikke snakket med deg i forkant?

I SKOTTLAND: Mohamed Elyounoussi. Foto: ANDY BUCHANAN / AFP / NTB Scanpix
I SKOTTLAND: Mohamed Elyounoussi. Foto: ANDY BUCHANAN / AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tror nok det er at når man står oppi et overgangsvindu på den måten, så kan veldig mye spesielt skje, og det var nok kanskje noen andre klubber som også var interessert. Så det var kanskje ikke helt bestemt at det ble Celtic før i siste sekund, så det var sikkert naturlig, sier Ajer.

Elyounoussi kaller det en «overraskelse».

- Det skjedde jo mot slutten, så jeg visste litt om interessen en stund, men jeg hadde ikke snakket med ham (Ajer, journ.anm.) før jeg plutselig var der, så det var en liten overraskelse. Han visste ikke at jeg var på vei, før treneren snakket med Kristoffer den dagen jeg kom og sa at jeg var på vei. Da tror jeg han fikk vite det, sier «Moi» til Dagbladet.

KRITISK: I et eksklusivt intervju med svenske Expressen går Zlatan Ibrahimovic til angrep på landslagssjef Janne Andersson. Video: Expressen. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer

Nok til å overtales

25-åringen har lagt bak seg en vanskelig sesong i engelsk fotball med Southampton. En prat med Celtic-manager Neil Lennon gjorde at han ikke var i tvil om utlånet til Skottland.

- Jeg hadde en prat med treneren og jeg hadde tenkt å spørre han om hva han forventet og taktiske ting da, men det eneste han sa til meg var at: «Du er en god fotballspiller, vi vet hva du kan gjøre. Du mister ikke ferdigheter i løpet av en sesong. Du mister selvtillit, du begynner å tenke litt for mye og slike ting, men ferdigheter mister du ikke. Jeg skal hjelpe deg å komme tilbake der hvor du var.» Det var nok til å overtale meg, sier Elyounoussi.

Nylig noterte Moi seg for sin første Celtic-scoring mot rumenske Cluj, og ble samtidig belønnet med en plass på rundens lag i Europa League.

- Det er en stor klubb. Fansen er gale og elsker fotball. Det er på godt og vondt. Vinner man kamper, så har man det bra, hvis man taper, så har du alle imot deg. Det er tøffe kamper. Vi møter lag som ønsker å slå oss, det er på en måte en cupfinale hver kamp vi spiller hvor ingenting annet enn seier er godt nok. Det er mye av det samme vi hadde i Basel egentlig, så jeg er litt kjent med det. Men til syvende og sist så er det også det at vi i år kan hevde oss i Europa League og gjøre det bra der, sier Elyounoussi.

God kontakt

25-åringen syns det er godt å ha en norsk lagkamerat i Skottland.

- Det er fint selvfølgelig. Han har vært der en stund og kan blant annet forteller meg hvor jeg ikke skal gå i sentrum, hvor det er Rangers-supportere. Når man er ny er det en del steder man ikke skal gå til, sier Elyounoussi, som sier at de to kommer godt overens.

- Det er bra. Jeg kjente jo Kristoffer fra før av på landslaget. Vi hadde en bra «link up» her fra før av på banen, og det har vi også vist på banen i Celtic. Så det gjorde selvfølgelig ting enklere også.

Det kan også gi en fordel for Norge.

- Ja, det tror jeg. Absolutt.

Kristoffer Ajer forteller også om en god kontakt mellom dem.

- Ja, jeg føler at dette er en landslagsgjeng som henger og går veldig godt sammen, så vi har hatt fin kontakt fra første samling. Det er slik det er med alle her på landslaget, sier Ajer og fortsetter:

- Det er veldig fin stemning. Det er en gjeng som er utrolig sugne på å gjøre en god prestasjon på lørdag og på tirsdag mot Romania, så det er to veldig spennende kamper.

Norge møter Spania førstkommende lørdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling