Overrasket: - Ikke bra

Egil «Drillo» Olsen om krisa i Manchester United: - De har verdensklasse i alle ledd. Og så presterer de såpass dårlig. Det ser ikke bra ut, sier 79-åringen.

PÅ ULLEVAAL: Egil «Drillo» Olsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ ULLEVAAL: Egil «Drillo» Olsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): Egil «Drillo» Olsen var ringside da fotballandslaget trente på Ullevaal stadion tirsdag ettermiddag. Den tidligere landslagstreneren ga sine analyser til TV 2 før kampene mot Latvia (lørdag) og Nederland (tirsdag).

Drillo er på en måte «alle treneres mor» i Norge, sammen med Nils Arne Eggen. Mens han snakker en del med landslagssjef Ståle Solbakken (53), har han ikke dialog med Ole Gunnar Solskjær (48) om situasjonen i Manchester United.

I STRÅLENDE HUMØR: Ståle Solbakken trente fotballandslaget på Ullevaal stadion tirsdag ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I STRÅLENDE HUMØR: Ståle Solbakken trente fotballandslaget på Ullevaal stadion tirsdag ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Denne uka befinner Solbakken og Solskjær seg i forskjellige verdener: Mens Solbakken er to kamper unna VM-sluttspill og status som gud i Norge, er det dramatiske overskrifter rundt Solskjær i engelske papiraviser.

Omtrent alle tabloider trykker tirsdag et bilde av Solskjær med bag over skuldra. Det hevdes at han er på vei til Norge for noen dagers ferie i landslagspausen.

FALLENDE TILLIT: - Ole på vei til ferie, men det er ingen vei tilbake, lyder budskapet i The Sun.
FALLENDE TILLIT: - Ole på vei til ferie, men det er ingen vei tilbake, lyder budskapet i The Sun. Vis mer

«Norway back», skriver The Sun, som et ordspill på «No way back», altså ingen vei tilbake.

«Tida er ute», melder Daily Mirror.

PÅ VEI UT: Daily Mirror skriver at «tida er ute». Kilden er tidligere lagkamerat Rio Ferdinand.
PÅ VEI UT: Daily Mirror skriver at «tida er ute». Kilden er tidligere lagkamerat Rio Ferdinand. Vis mer

«Gi Ole sparken», lyder budskapet i Daily Star. Avsender er tidligere lagkamerat Rio Ferdinand.

BRUTALT: - Presset øker på Old Trafford-sjefen, melder Daily Star. Også her er Rio Ferdinand kilde.
BRUTALT: - Presset øker på Old Trafford-sjefen, melder Daily Star. Også her er Rio Ferdinand kilde. Vis mer

Også Drillo tror at «det brenner et lys» for Solskjær. Men han understreker at han ikke vet noe mer enn det som står i avisene.

Sjetteplass på tabellen - og ingen framgang i spillet - gjør at det daglig er spetakkel rundt nordmannen.

«Ole er ute … av landet, mens United sliter med å finne en god nok manager til å erstatte ham», skriver Manchester Evening News.

NÅDELØST: Lokalavisa Manchester Evening News mener United sliter med å finne en god nok erstatter for Ole Gunnar Solskjær.
NÅDELØST: Lokalavisa Manchester Evening News mener United sliter med å finne en god nok erstatter for Ole Gunnar Solskjær. Vis mer

- Jeg snakker ikke med Ole Gunnar. Men for all del: Det ser ikke bra ut. Det ser ikke bra ut det de presterer. De har spillere i verdensklasse i alle ledd. Og så presterer de såpass dårlig, påpeker Drillo.

- Er du overrasket?

- Ja, det er jeg. Når du ser på spillerne de har, skjønner du at det er skuffende.

- Hva tror du blir skjebnen til Solskjær?

- Det vet jeg ikke noe om. Men jeg skjønner at det brenner et lys. Det er mulig at det fremdeles er en mulighet for å rette det opp, hvis de spiller to-tre kamper og vinner.

Drillo fikk selv sparken da han var i Wimbledon fra 1999 til 2000. Klubben var den gangen eid av de norske forretningsmennene Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten.

Drillo gikk under navnet «The Mad Professor». Etter en periode med dårlige resultater valgte styreleder Gjelsten å klaske neven i bordet og be Drillo om å gå.

I ENGLAND: Egil «Drillo» Olsen holder pressekonferanse som Wimbledon-manager i 1999. Foto: Espen Hartvig / Scanpix
I ENGLAND: Egil «Drillo» Olsen holder pressekonferanse som Wimbledon-manager i 1999. Foto: Espen Hartvig / Scanpix Vis mer

- Jeg var i en klubb som var tippet til nedrykk av alle som kunne stå og tippe. Ole Gunnar er i den motsatte situasjonen. Han har en opinion som krever at de skal vinne et eller annet, sier Drillo.

- Du kan ikke sammenlikne de to situasjonene. Jeg var ikke under det samme presset. Dette til tross for at det for en trener ofte er tøffere å være i nedrykksstriden enn å være med i en kamp om å vinne noe.

- Ser du noen knapper å trykke på for Solskjær?

- Han må få mer skikk på den defensive organiseringen. De slipper inn mål altfor lett. Jeg vet ikke hvor stor kompetansen er der borte på akkurat de tingene der.

SKJEBNEUKE: Ståle Solbakken og Norge kan gå til VM-sluttspillet neste tirsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKJEBNEUKE: Ståle Solbakken og Norge kan gå til VM-sluttspillet neste tirsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Drillo er akkurat nå mer optimistisk på Norges vegne før Latvia-kampen lørdag. Den må vinnes for eventuelt å spille gruppefinale om VM-billett mot Nederland neste tirsdag.

- Jeg har troen, men er spent. Det er ingen selvfølge at vi slår dem, men jeg har god tro, sier han om Latvia-kampen.

- De trenger å komme seg opp et hakk sammenliknet med Montenegro-kampen (2-0 i oktober). Den var ikke veldig imponerende. Jeg tror og håper at vi vinner 3-0.

Deretter er det over til Rotterdam og Nederland.

Ringside for TV 2:

Snart 80 år gamle Egil «Drillo» Olsen.

LYTTET INTERESSERT: Egil «Drillo» Olsen satt i salen da Ståle Solbakken holdt pressekonferanse på Ullevaal tirsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LYTTET INTERESSERT: Egil «Drillo» Olsen satt i salen da Ståle Solbakken holdt pressekonferanse på Ullevaal tirsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

PS: Norge møter Latvia på Ullevaal klokka 18.00 lørdag. Kampen mot Nederland spilles på De Kuip i Rotterdam klokka 20.45 tirsdag. Gruppevinneren går direkte til VM-sluttspillet i Qatar. Lag nummer to får playoff.

VM-KVALIK

Nederland861129-619
Norge852115-617
Tyrkia843119-1515
Montenegro832311-1111
Latvia81258-135
Gibraltar80083-340

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer