Overrasket av positiv test: - Skummelt

Onsdag er Aleksander Aamodt Kilde (28) ute av karantene etter at han testet positivt på coronaviruset. Den regjerende verdenscupvinnerne er spent.

TILBAKE: Aleksander Aamodt Kilde testet positvt på corona 21.oktober. I morgen er han ute av karantene. Foto: NTB
TILBAKE: Aleksander Aamodt Kilde testet positvt på corona 21.oktober. I morgen er han ute av karantene. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

25. oktober bekreftet Skiforbundet at alpinstjerna Aleksander Aamodt Kilde (28) hadde testet positivt for covid-19.

Kilde har vært i isolat de siste ti dagene, men forteller nå at han er friskmeldt fra og med onsdag:

- Ja, fra og med i morgen er jeg ute av karantene. Jeg kommer til å starte veldig rolig med trening igjen, sier Kilde på et digitalt pressetreff tirsdag.

Helt rolig

Hva som skjer den nærmeste tida er fortsatt usikkert. Neste renn er 13. november (parallellslalåm i Lech), før verdenscupsirkuset fortsetter med renn i Levi i slutten av november og St- Moritz tidlig i desember.

For Kilde handler det nå bare om å finne ut hva kroppen tåler:

- Jeg vet ikke hvordan kroppen kommer til å reagere. Jeg har hørt det kan gå ut over lunger og gi annen fysisk utmattelse, sier Kilde, før han forteller at han kommer til å trene veldig forsiktig de nærmeste dagene.

TILBAKE: Aleksander Aamodt Kilde. Foto: Lars Eivind Bones
TILBAKE: Aleksander Aamodt Kilde. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

- Det handler om å få litt pulsøkning. Jeg kommer til å sitte litt på spinningsykkelen inne. Der får jeg nok gode indikasjoner på hvordan det føles. Jeg kommer også til å trene litt yoga, forklarer Kilde til Dagbladet.

- Har du fått noen indikasjoner på hvor lang tid det tar før du kan friskmelde kroppen helt?

- Jeg vet ikke. Jeg håper at den fysisk gode formen jeg har i bunn hjelper til, men det er mye usikkerhet. Jeg har aldri hatt dette viruset før, sier den regjerende verdenscupvinneren.

GODT TRENT: Aleksander Aamodt Kilde kalles bare «hulken» av sine lagkamerater. I en video han har delt på sosiale medier kan vi se hvorfor. Video: @akilde Vis mer

- Skummelt

Kilde forteller at han fikk påvist coronaviruset 21. oktober da han var på vei hjem fra et sponsoroppdrag i Sveits.

28-åringen sier selv at han har fulgt alle retningslinjer og tatt alle forbehold underveis, og derfor er litt overrasket over den positive testen.

- Først tenkte jeg at dette ikke stemte. Det er det som gjør det så skummelt. Det er veldig mange som går rundt med smitte der ute uten å vite det. De får ikke symptomer før det er for seint, og så er de sammen med veldig mange mennesker.

Kilde fortsetter:

- Jeg er den eneste av oss som var på tur som fikk det, og alle jeg var i nærheten av testet negativt, sier Kilde.

Vil konkurrere igjen

Kilde har brukt de siste ti dagene i isolat, men er klar på at han vil konkurrere igjen så fort kroppen tillater det.

Det er fortsatt usikkert hva som kommer til å skje mer verdenscupen framover, men inntil videre beholder Det internasjonale skiforbundet (FIS) plan A.

Og da vil Kilde stå på startstreken:

- Hvis FIS (Det internasjonale skiforbundet) mener at det er trygt, kommer jeg til å stille. Jeg har troa på det systemet de har lagt opp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer