NAVNGITT UNDER RETTSSAK: Spania-keeper David de Gea dras inn i en sexskandale bare dager før Spanias EM-åpning. Foto: Scanpix
NAVNGITT UNDER RETTSSAK: Spania-keeper David de Gea dras inn i en sexskandale bare dager før Spanias EM-åpning. Foto: ScanpixVis mer

Overrasket de Gea til frontalangrep på sex-beskyldninger: - Det er løgn

Den spanske keeperen beskyldt for kriminelle handlinger.

(Dagbladet): Mens fans og eksperter over hele Europa nærmest har krevd at David de Gea må være Spanias førstekeeper framfor veteranen Iker Casillas under EM i Frankrike, er Manchester United-målvakten dratt inn i en potensiell sexskandale.

Ifølge avisa El Diario er det et politibeskyttet vitne som hevder de Gea og Athletic Bilbao-spilleren Iker Muniain er involvert i en sak der ei prostituert kvinne er blitt utsatt for handlinger mot sin vilje. Nyheten, som kom bare timer før Frankrike og Romania starter EM-festen i kveld, ryster Spania, men de Gea benekter å ha gjort noe galt.

- Den første personen som ble overrasket over denne nyheten, var meg. Det er løgn, sier de Gea på en pressekonferanse videreformidlet av Marca.

Organisator

Hendelsen skal ha skjedd tilbake i 2012. Da var både de Gea og Muniain en del av U21-landslaget til Spania. De Gea nevnes å ha en kobling som mellommann i saken. Anklagene fra vitnet kom i forbindelse med rettssak mot en mann som allerede er dømt for menneskehandel. Ifølge avisa skal det være beviser på at United-keeperen har organisert møter, via apptjenesten «Whatsapp», mellom menneskehandlere og fotballspillere.

- Dette vil bare gjøre meg sterkere. De som kjenner meg godt vet at det ikke er sant, familien min er rolige på det. Dette er nå i hendene på advokater, sier de Gea og legger til at han vil forberede seg til mandagens kamp mot Tsjekkia.

- Håpet det ikke var sant

Ekspert på spansk fotball Petter Veland har fulgt utviklingen i saken de siste timene. Han reagerer slik:

- Det første jeg tenkte, var at jeg håpet at det ikke var sant. Man vil ikke at sånt skal finne sted uansett hvem det gjelder. Deretter tenkte jeg lite på hvordan det sportslige blir oppi dette, for det er jo i tilfelle en parantes i forhold, men når du først spør, så ville jo det spanske landslaget og de Gea klart seg bedre uten denne saken. Så får vi se hvor mye det vil prege dem framover, sier Veland til Dagbladet.

Han oppfatter de Geas uttalelser akkurat som ventet.

- Det var vel ingen som hadde forventet at han ville stille opp på pressekonferansen og si at dette stemmer. Så får tida vise om det gjør det eller ikke. Det er viktig å påpeke at det til nå er et beskyttet politivitne som har dratt disse spillerne inn i saken. Ingen av dem er kjent skyldig, dømt eller noe som helst. Så man skal være forsiktig, sier Veland.