Overrasket Drillo snakker ut

LONDON (Dagbladet :på nettet): - Jeg fikk vite det av Bjørn Rune Gjelsten i morges, sier Egil Olsen. Drillo fikk sparken som Wimbledon-manager i dag, og er overrasket over tidspunktet.

Hør lydopptak fra pressekonferansen fra BBC.

Etter søndagens tap for Bradford kalte ledelsen i Wimbledon inn til ekstraordinært styremøte. Etter at møtet var ferdig, ble han oppringt av Wimbledon-eier og styreformann Bjørn Rune Gjelsten.

- Gjelsten ringte meg på morgenkvisten i dag, og vi hadde en lengre prat, sier han til Dagbladet :på nettet.

Da Drillo la på røret med Gjelsten var han ikke lenger Wimbledon-manager.

Uavhengig av Drillo

Drillo synes tidspunktet for avgangen som manager er merkelig:

- Resultatet av de to gjenstående kampene er uavhengig av om jeg er manager eller ikke.

Hvis han skulle være bitter i etterkant, måtte det derfor være for at han ikke er manager når Wimbledon møter Southampton i den siste ligakampen 14. mai:

- Da hadde jeg kunnet gått av banen med kontrakt for en ny Premier League-sesong, sier Drillo, som er sikker på at Wimbledon vil klare å holde seg oppe.

Drillo sier at det er grenser for hvor mange kamper man kan tape før det blir vanskelig for manageren. Når man har tapt fire-fem kamper, begynner det å bli vanskelig, mener han.

Drillo har tidligere sagt at han var instillt på å fullføre kontrakten som gikk ut i 2001. Nå røper han at hans rolle har blitt diskutert i Wimbledon-ledelsen.

- Etter det jeg tidligere hadde forstått på Gjelsten, trodde jeg at jeg skulle være manager ut sesongen, sier Drillo.

- Tøft

Drillo sier det har vært tøft i forhold engelsk media. Men han er også skuffet over norsk presse, som han mener sluker rått det som står i engelsk media.

Han er spesielt misfornøyd over framstillingen av spilleroppgjøret i klubben.

- Spilleroppgjøret ble mangedoblet i media. Det er for eksempel ikke mer enn en uke siden at Herman Hreidarson sa til meg at han og en rekke av lagkameratene hans var møkka lei av det som avisene fremstilte som et massivt opprør mot meg, sier Drillo.

Drillo tar med seg kone, datter og bikkje hjem til Norge innen kort tid. Og mye tyder på at Norges tidligere landslagssjef legger pæler og videospiller til side - som aktiv trener.

- Sånn det ser ut nå tror jeg ikke at jeg kommer til å trene et lag igjen. Jeg er midt i mellom «kanskje» og «nei», med trykk på «nei», sier Drillo.

  • Ifølge det engelske nyhetsbyrået Press Association har Drillo krav på 2,5 mill. kroner i kompensasjon for det drøye året han hadde igjen av kontrakten med Wimbledon.
SLUTTER: - Jeg kommer neppe til å trene et lag igjen, sier Egil Olsen utenfor sitt hjem i ettermiddag
AVGJORDE: Bjørn Rune Gjelsten og Wimbledon valgte å kvitte seg med Egil Olsen.