Overrasket Eide om medaljefølelsen: - Stikk motsatt av det jeg trodde

Mari Eide sier hun kjenner et tomrom etter at hun tok i mot medaljen hun helst skulle delt gleden av med søster Ida.

FIKK MEDALJE: En tydelig preget og glad Mari Eide fikk sin velfortjente medalje på premieseremoni i Seefeld i kveld. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
FIKK MEDALJE: En tydelig preget og glad Mari Eide fikk sin velfortjente medalje på premieseremoni i Seefeld i kveld. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEEFELD (Dagbladet): Etter å ha mottatt bronsemedaljen og hørt den norske nasjonalsangen bli spilt til ære for henne og gullmedaljevinner Maiken Caspersen Falla var Mari Eide meget stolt.

- Det var veldig stort, det var det. En stor glede og et stort tomrom på samme tid. Jeg så ned på lagvenninnene, familien og de som har hjulpet meg fram til medalje og så ser jeg opp og tenker på Ida og tenker at hun er med meg, men hun er jo ikke det. Det blir to ytterpunkter som blir veldig vanskelig å forklare, sier Eide.

- Ikke som jeg hadde trodd

Følelsen av å stå på pallen i et VM var annerledes enn det Eide hadde sett for seg som liten, sier hun til norsk presse etter medaljeseremonien.

SAMMEN: Maiken Caspersen Falla og Mari Eide poserer sammen med gull- og bronsemedalje på podiet etter premieutdelingen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
SAMMEN: Maiken Caspersen Falla og Mari Eide poserer sammen med gull- og bronsemedalje på podiet etter premieutdelingen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

- Jeg har jo tenkt mye på det jeg opplevde i målområdet, hva det var som skjedde der og forsøke å sette ord på de følelsene. Da brukte jeg rørt, men jeg tror på en måte det var noe annet. Jeg var glad, men samtidig kjente jeg på et enormt savn, sorgen og tomheten som Ida fylte for meg, så det har jeg tenkt mye på.

- Det var ikke sånn jeg tenkte det skulle bli da jeg en gang som liten drømte at jeg skulle stå på pallen i et VM. Da var det bare pur glede jeg skulle føle og være glad og fornøyd, men så følte jeg egentlig litt det stikk motsatte. Det var tøft, forklarer 29-åringen.

SKI: Mari Eide tok bronse på sprinten under Ski-VM 2019 i Seefeld. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

- Idretten har vært viktig

Eide fortalte etter sprinten i går at hun er usikker på hva hun skal gjøre etter dette verdensmesterskapet er over, og vet ikke om hun fortsetter skikarrieren eller ei. Motivasjonen for å gå er der, men bronsevinneren forteller at hun ikke er ferdig med sorgen etter søsteren ennå.

- Vi sier at idretten ikke er så viktig, men for meg i denne sammenhengen har den vært veldig viktig. Jeg har har en enorm motivasjon for å utvikle meg og vil videre, men samtidig så må jeg kjenne litt på sorgen som jeg noen ganger putter litt til side for å prestere. Det er en prosess kommer jeg kanskje aldri ut av.

- Hvordan har det vært å dele din historie med så mange som har kjent om din søsters dødsfall?

- Det har vært vanskelig. Jeg hadde store problemer med å møte media i november og møte pressen, men nå merker jeg at jeg har valgt å være åpen og sier det jeg føler her og nå. Jeg er ærlig og åpen om det, jeg tror mange føler med meg og jeg har fått mange historier om folk som jeg har hjulpet og sagt historiene til. Det setter jeg veldig pris på.

- Hvordan har responsen til deg vært etter du gikk inn til bronse i går?

- Den har vært enorm. Det virker som det rører mange. Jeg har holdt på i mange år og slitt veldig. De som sto meg nærmest merket også hvor mye jeg sleit i høst.

- Hvilke meldinger har betydd mest?

- Jeg har ikke rukket å lese alle meldinger, men det har vært fantastisk. Lillesøster satt hjemme og var veldig lei seg for at hun ikke var her i går og kunne klemme meg. Også er det han som fikk meg til å tro på det her igjen, en idrettspsykolog på olympiatoppen, som fikk meg til å få tankene på rett kjøl i høst. En som forstår hvor langt nede jeg har vært og som så meg på det mest sårbare, sier Eide.

Det ble masse norsk jubel på den første medaljeseremonien i VM i Seefeld. I tillegg til Eide kunne en horde med norske fans også juble for gullutdeling til både Maiken Caspersen Falla og Johannes Høsflot Klæbo, i tillegg til sølvmedaljen Jan Schmid fikk utdelt.

Torsdag

21. februar

Kl 12.00 Prolog sprint: Sprint fristil kvinner og herrer
Kl 14.00 Finaler: Sprint fristil kvinner og herrer

Fredag

22. februar

Kl 10.30 Hopp storbakke: Kombinert (HS120 i Innsbruck)
Kl 16.15 Kombinert langrenn: 10 kilometer

Lørdag

23. februar

Kl 11.00 15 kilometer skibytte: Kvinner
Kl 12.30 30 kilometer skibytte: Herrer
Kl 14.30 Hopp Storbakke: Herrer

Søndag

24. februar

Kl 09.15 Semifinaler lagsprint: Langrenn kvinner og herrer
Kl 10.30 Hopp lagsprint: Kombinert
Kl 11.30 Finaler lagsprint: Sprint fristil langrenn kvinner og herrer
Kl 13.30 Lagsprint kombinert 2 x 7,5 kilometer langrenn
Kl 14.45 Lagkonkurranse hopp: I Innsbruck

Tirsdag

26. februar

Kl 13.30 10 kilometer klassisk: Kvinner
Kl 16.00 Kvalifisering hopp: Kvinner

Onsdag

27. februar

Kl 14.00 15 kilometer klassisk: Herrer
Kl 16.15 Hopp: Kvinner

Torsdag

28. februar

Kl 11.00 Hopp normalbakke: Kombinert
Kl 13.00 Stafett langrenn: Kvinner, 4x5 kilometer
Kl 15.15 Kombinert langrenn: 10 kilometer

Fredag

1. mars

Kl 13.15 Stafett langrenn Herrer, 4x10 kilometer
Kl 16.00 Hopp Herrer, normalbakke

Lørdag

2. mars

Kl 11.00 Lagkonkurranse kombinert: Hopp normalbakke
Kl 12.15 30 kilometer: Kvinner, fristil
Kl 14.45 Lagkonkurranse kombinert: Langrenn, 4x5 kilometer
Kl 16.00 Mixed lagkonkurranse hopp: normalbakke

Søndag

3. mars

Kl 13.00 50 kilometer: Herrer, fristil

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer