Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Overrasket Ek Hagen frir til Kalla: - Hun kan komme hit

Martine Ek Hagen og Charlotte Kalla står begge utenfor landslaget, men av ulike årsaker.

FRIR TIL KALLA: Martine Ek Hagen vil gjerne trene med svenske Charlotte Kalla. Begge står utenfor hver sine elitelandslag.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
FRIR TIL KALLA: Martine Ek Hagen vil gjerne trene med svenske Charlotte Kalla. Begge står utenfor hver sine elitelandslag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrige uke valgte Charlotte Kalla å bryte med det svenske langrennslandslaget og heller satse på egenhånd sammen med hennes personlige trener Magnus Ingesson.

Akkurat som at Norges langrennssjef Vidar Løfshus er kritisk til at Petter Northug står utenfor det norske landslaget, er han kritisk til at Kalla gjør det samme i Sverige.

- Hun gjør noe dumt for seg selv, noe dumt for hele Sverige. Vi i Norge har tro på landslagsmodellen og alle våre erfaringer tyder på at løpere utvikler seg best i et kollektiv og på et landslag, sa Løfshus til Dagbladet forrige uke.

Kalla har ved flere anledninger trent med det norske landslaget. Nå blir det slutt på samarbeidet.

- Skal løpere være med oss på treninger, så må det komme en henvendelse fra et skiforbund eller et landslag. Det skjer neppe nå når Kalla bryter med Sverige, sa Løfshus.

Overrasket Ek Hagen I stedet kan den svenske yndlingen komme til å trene sammen med Martine Ek Hagen, som ble vraket fra det norske landslaget før den kommende sesongen hvor oppkjøringen startet 1. mai.

Tremenningen og bestevenninna til Heidi Weng hadde imidlertid ikke fått med seg nyheten da Dagbladet snakket med henne.

- Har Kalla trukket seg fra det svenske landslaget? Det har jeg ikke fått med meg. Det var overraskende, sier Ek Hagen til Dagbladet.

- Men jeg forstår hvorfor hun gjør det. Hun har hatt en negativ utvikling, så da er det ikke dumt å prøve noe nytt. Jeg ser den. Hun er vel nysgjerrig på å prøve noe nytt.

Frir til Kalla Ek Hagen tar gjerne imot Kalla med åpne armer og er positiv til å trene sammen med den svenske stjerna i sommer. Begge har et felles mål om å prestere i VM i Lahti neste år. Begge har også et felles mål om å slå de norske jentene.

Der Kalla er Bjørgen og Johaugs største utfordrer, jobber Ek Hagen for å bli bedre enn de norske landslagsløperne slik at hun får gå verdenscup og deretter VM til vinteren.

- Hun må gjerne trene med meg. Det blir bra det. Jeg har nok av norske jenter å trene med, men jeg har et godt forhold til Kalla også og egentlig alle de svenske jentene, forteller 25-åringen.

TRENGER MATCHING: Charlotte Kalla valgte å bryte med det svenske landslaget. Nå får hun heller ikke trene med det norske landslaget, sier Vidar Løfshus. Derfor trenger hun matching i treningshverdagen.
Foto: Anders Wiklund / TT / kod 10040
TRENGER MATCHING: Charlotte Kalla valgte å bryte med det svenske landslaget. Nå får hun heller ikke trene med det norske landslaget, sier Vidar Løfshus. Derfor trenger hun matching i treningshverdagen. Foto: Anders Wiklund / TT / kod 10040 Vis mer

Både Ek Hagen og Kalla har sin styrke på 10 kilometer fristil.

- Vi er kanskje litt like, ja. Jeg sier ikke nei til å trene med henne.

Positiv Hun ser optimistisk framover mot neste år hvor målet utvilsomt er å delta i VM i Lahti.

- Det er mulig å gå fort selv om man ikke er på landslaget, og det er mulig å komme til VM. Det er opp til meg selv. Jeg er veldig klar for å slå tilbake og få revansje. Jeg skal vise hva jeg er god for, varsler Ek Hagen.

Hun var veldig skuffet da hun fikk beskjeden om at hun ble vraket fra landslaget, men har klart å snu det til noe positivt.

- Det gir meg bare ekstra motivasjon. Uten plager i bihulene skal jeg vise hva jeg er god for. Hvis alt går etter planen er det bare snakk om noen samlinger som jeg går glipp av. Forhåpentligvis går jeg raskt nok på Beitostølen, slik at jeg kommer meg inn på verdenscuplaget til vinteren, sier Ek Hagen optimistisk.

I tillegg kommer hun til å fortsette å trene sammen med Heidi Weng og flere av landslagsjentene.

- Heidi bor bare et steinkast unna, så vi kommer til å trene mye sammen. Jeg kommer også til å trene med mange av andre som er på landslaget. Det er bare samlingene som blir annerledes, så jeg ser optimistisk på framtida.

KONKURRENTER: Her går Martine Ek Hagen og Charlotte Kalla stafett mot hverandre. I sommer kan de komme til å trene sammen.
Foto Jonas Ekströmer / SCANPIX kod 10030
KONKURRENTER: Her går Martine Ek Hagen og Charlotte Kalla stafett mot hverandre. I sommer kan de komme til å trene sammen. Foto Jonas Ekströmer / SCANPIX kod 10030 Vis mer
Hele Norges coronakart