Overrasket gulltrener slår tilbake mot toppidrettssjefens løgn-anklager: - Det er graverende

Martinsen mener Øvrebø ikke har kontroll over Olympiatoppens egne rutiner.

STØTTER THORKILDSEN: Mannen som trente Andreas Thorkildsen til to OL-gull, Åsmund Martinsen, er oppgitt over toppidrettssjef Tore Øvrebø. Foto:Scanpix
STØTTER THORKILDSEN: Mannen som trente Andreas Thorkildsen til to OL-gull, Åsmund Martinsen, er oppgitt over toppidrettssjef Tore Øvrebø. Foto:Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at Norge avsluttet sitt svakeste OL på 52 år, kom Tore Øvrebø i går med en oppsiktsvekkende påstand. Den norske toppidrettssjefen beskylder den dobbelte OL-mesteren Andreas Thorkildsen for løgn. Bakteppet er Thorkildsens uttalelse til TV 2 om at «Olympiatoppen er en overadministrert organisasjon», hvor utøvere skal bli tvunget gjennom fire ulike ledd for å få tak i ressurspersoner som skal bidra til å optimalisere norske prestasjoner.

Nå slår Thorkildsens tidligere suksesstrener, Åsmund Martinsen, tilbake mot Øvrebø.

- Det Andreas sier, er helt rett. At Øvrebø uttaler at han lyver, det syns jeg er graverende, forteller Martinsen til Dagbladet.

Overrasket

Thorkildsen er en av Norges største sommerolympiere gjennom tidene, med gull både i Athen i 2004 og i Beijing i 2008.

Før sørlendingen la opp tidligere i år tok han i tillegg seks VM-og EM-medaljer, inkludert tre gull. I hele perioden hadde Martinsen ansvaret for treningshverdagen og opplegget rundt Thorkildsen.

Nå forteller han at han ikke kjenner seg igjen i Øvrebøs omtale av Olympiatoppens system. For ordens skyld: En ressursperson kan være alt fra en fysioterapeut til en spesialist på ulike former for trening.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer