BYTTER KLUBB: Kevin Durant bytter fra hvitt til blått. Foto: Scanpix
BYTTER KLUBB: Kevin Durant bytter fra hvitt til blått. Foto: ScanpixVis mer

Overrasket hele NBA med sjokkavgjørelse

NBA-stjernen Kevin Durant bekreftet mandag at han forlater Oklahoma City Thunder til fordel for Golden State Warriors.

27-åringen annonserte overgangen på nettstedet The Players' Tribune mandag. Der beskriver han de siste ukene som de vanskeligste i karrieren.

– Min førsteprioritet i denne beslutningen var min utvikling som spiller, ettersom det alltid har styrt meg i riktig retning, skriver Durant.

– Men jeg er også på et stadium i livet der det er like viktig å finne en mulighet som bidrar til utviklingen av meg som menneske. Å komme seg ut av komfortsonen til en ny by og et nytt miljø som vil gi meg muligheten til å utvikle meg var viktig.

Det er sjelden at spillere av Durants kaliber ender opp uten kontrakt som såkalt «free agent», eller Bosman-spiller som mange kjenner til i fotballen.

For Golden State Warriors er signeringen en kjærkommen gladnyhet. California-klubben slikker fortsatt sårene etter finaletapet for LeBron James og hans Cleveland Cavaliers i juni.

Durant ble kåret til NBAs mest verdifulle spiller i 2014 og har vært på det berømte All Star-laget sju ganger.

(NTB)

SORRY: Basketballstjernen Kevin Durant gjorde iallfall ordentlig opp for seg da han traff en eldre kvinne med pasningen sin under en NBA-kamp. Han gikk bort og ga kvinnen et kyss, men så traff ballen henne igjen. Video: NBA / ESPN Vis mer