Champions League

Overrasket i garderoben

- Det var noe vi aldri hadde hørt før, sier midtstopper Dejan Lovren.

KLOPP I HUNDRE: Liverpool-manager Jürgen Klopp var et eneste stort smil etter 4-0-seieren over Barcelona. Foto: NTB scanpix
KLOPP I HUNDRE: Liverpool-manager Jürgen Klopp var et eneste stort smil etter 4-0-seieren over Barcelona. Foto: NTB scanpixVis mer
  • Liverpool - Barcelona 4-0

Liverpool er i ekstase dagen etter storseieren over Barcelona i Champions League. Det lekker stadig ut nye historier om hva som skjedde denne magiske kvelden på Anfield.

Den kroatiske midtstopperen Dejan Lovren (29) bidrar med sin historie. Lovren avslører at før kampen holdt manager Jürgen Klopp en flammende tale i garderoben. Form og innhold overrasket spillerne.

- Det var noe vi aldri hadde hørt før, sier han til Liverpools hjemmeside.

JUBELSCENER: Stemningen var høy blant Liverpools spillere og ledere etter kampen. Foto: NTB scanpix
JUBELSCENER: Stemningen var høy blant Liverpools spillere og ledere etter kampen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Før kampen holdt han (Klopp) en utrolig tale. Han sa: «Gutter, dere må tro! Selv om vi ikke scorer i løpet av de 15-20 første minuttene, så kan vi score etter 65, 66 eller 67 minutter. Da vil vi få Anfield med oss. Tro meg, gutter - vi kan klare det. Vi gjorde det en gang mot Dortmund. Vi kan gjøre det i kveld. Bare vis litt baller.» Og det gjorde vi.

Lovren slapp ikke til på banen. Fra benken fikk han se Divock Origi sende Liverpool i ledelsen etter sju minutter. Georginio Wijnaldum økte til 2-0 og 3-0 i begynnelsen av andre omgang. Origi avgjorde i det 79. minutt da han sørget for 4-0.

Liverpool møter Ajax eller Tottenham i finalen. Denne kampen spilles i kveld. Ajax leder 1-0 fra første oppgjør og er favoritt.

Liverpool-managerens flammende tale bidro til den utrolige pretsasjonen mot Barcelona, mener Lovren. Etter kampen hyllet Klopp spillerne. Han trakk fram Trent Alexander-Arnolds corner som førte til den siste og avgjørende 4-0-scoringen.

- Det var genialt av Trent. Wow. Jeg så ballen gå i nettet, og jeg visste ikke hvem som hadde slått corneren, eller hvem som scoret målet. Men etter å ha sett reprisen, ser jeg at det er et utrolig mål.

SEIER: Det tok helt av for norske Liverpool-fans da det ble klart at det britiske laget sikret seg finaleplass i Champions League. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Barcelonas klubbpresident, Josep Maria Bartomeu, ber fansen om unnskyldning og antyder at trener Ernesto Valverdes posisjon skal evalueres.

- Jeg føler med våre supportere. På et tidspunkt skal vi ta en titt på hva det var som gikk galt, sier han.

Champions League-finalen spilles på Wanda Metropolitano i Madrid 1. juni. Dette er hjemmebanen til Atlético Madrid.

Og bare så det er nevnt: Sist Liverpool vant Champions League, var i 2005.