NORSK: Bjørn Maars Johnsen droppet amerikansk og snakket norsk da han lot seg intervjue etter sitt første landslagsmål. Foto: Facebook.com/fotballandslaget
NORSK: Bjørn Maars Johnsen droppet amerikansk og snakket norsk da han lot seg intervjue etter sitt første landslagsmål. Foto: Facebook.com/fotballandslagetVis mer

Island - Norge 2-3

Overrasket i seiersintervju

Bjørn Maars Johnsen gjorde intervju på norsk etter sitt første mål for fotballandslaget.

  • Island - Norge 2-3 (1-1)

REYKJAVIK (Dagbladet): I sin femte landskamp for Norge scoret norsk-amerikanske Bjørn Maars Johnsen (26) sitt første mål.

Scoringen mot Island lørdag kveld var en perle som inkluderte Iver Fossum og Stefan Johansen. Maars fikk ballen fra Johansen og banket den inn bak Islands keeper Frederik Schram.

Etter privatlandskampen overrasket Maars med å gjøre intervju på norsk. Han snakker - naturligvis - flytende amerikansk, men norsken er det verre med. Da han scoret sitt første landslagsmål, bestemte han seg for å ta språkgrep

FØRSTE MÅL: Bjørn Maars Johnsen (i midten) scoret Norges første mål. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FØRSTE MÅL: Bjørn Maars Johnsen (i midten) scoret Norges første mål. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det var sinnssykt for meg, sier 26-åringen til fotballandslagets Facebook-side.

Spissen dukket ikke opp i mixzone på Laugardalsvöllur der spillerne møter pressen etter kampen. Det var en tydelig følelsesladet Maars i sekundene etter scoringen. Fra å spille i ukjente klubber i Bulgaria og Portugal, har han plutselig steget opp på den norske stjernehimmelen.

Han har norsk far og amerikansk mor. I teorien kunne han spilt for USA, men valget falt på Norge. Han forstår en del norsk, men foretrekker å snakke amerikansk.

Denne sesongen har han scoret 19 mål for den nederlandske klubben ADO Den Haag. Og nå har han - som det heter - åpnet målkontoen på landslaget.

I intervjuet med fotballforbundet sier han at det var «kjempedeilig». Han var litt skeptisk i andre omgang, da Island gikk opp i 2-1.

Som han sier: «Det virket som om målet var for ingenting.» Så kom Joshua King og Alexander Sørloth inn og snudde kampen.

- Jeg klinket ballen i mål. Jeg var litt stresset før kampen for å score mål. Og det gjorde jeg, sier Maars på Facebook-sida.

Med et smil slår han fast:

- Jeg skal ikke snakke norsk mer. Jeg vil snakke mer engelsk. Det er lettere for meg.

Maars ble erstattet av Alexander Sørloth 18 minutter før slutt. Norge ser ut til å ha satt seg selv i en hyggelig situasjon med flere spisser som kan score.

Onsdag venter Panama i privatlandskamp på Ullevaal. Norge kan vinne sin fjerde kamp på rad.

Til høsten starter alvoret med Nations League, en turnering som gir en ekstra mulighet til å kvalifisere seg til EM-sluttspillet i 2020. Norge møter Kypros, Bulgaria og Slovenia.

Live-published photos and videos via Shootitlive