Thingnes Bø vant i Holmenkollen

Overrasket kona: - Hadde ikke trodd det

Tok sesongens 16. seier.

SEIER: Johannes Thingnes Bø vant for tredje dag på rad i Holmenkollen. Foto: NTB scanpix
SEIER: Johannes Thingnes Bø vant for tredje dag på rad i Holmenkollen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Før dagens renn var Johannes Thingnes Bø klar på at lysten til å vinne fremdeles er der. Lørdag skrev han seg inn i historiebøkene da han som tidenes første skiskytter vant 15 verdenscuprenn på én sesong.

Han har vunnet verdenscupen sammenlagt for lengst, og etter dagens renn kunne han også motta kula for fellesstartcupen sammenlagt.

Stryningen ønsket å avslutte med stil når årets sesong skulle få sitt punktum i Holmenkollen. Med sin 16. seier for klubben har han satt en rekord som trolig vil bli stående lenge i skiskyttersirkuset.

Etter løpet ble han hyllet av en noe overrasket kjæreste.

- Det er helt utrolig. Du ser hva han er kapabel til, men man blir overrasket hver gang. Det er helt utrolig. Jeg hadde ikke trudd det skulle gå så bra. Det var 20 treff og veldig rask skyting. han var sterk i hodet i dag. Det var kult at det lyktes, fortalte Hedda Kløvstad Dæhli til NRK.

Etter en lang sesong blir det mer hjemmetid på skiskytteren.

- Det er en liten tilvenning. Nå må jeg bli vant til at han er hjemme. Men han har mye å drive med, så det går greit. Det er nok ikke lenge før han savner skiskytinga igjen, det er jeg sikker på.

God norsk start

Thingnes Bø tok fire gull og ett sølv under VM i Östersund, og beviste også der at han er best når det gjelder. Lysten på ny seire har ikke blitt mindre, noe to nye seire i Holmenkollen denne helga har bevist, og nordmannen var favoritt også på dagens fellesstart.

Sportens superstjerne fikk en perfekt start på rennet da samtlige blinker ble skutt ned på første skyting. Også Vetle Sjåstad Christiansen, Erlend Bjøntegård og Henrik L'Abee-Lund skjøt fullt, og Norge hadde mange med i helt fremme i feltet.

Thingnes Bø og Sjåstad Christiansen fylte huset på andre skyting også, og fikk med seg Arnd Peiffer og Philipp Nawrath ut fra stadion.

- Helt utrolig

Thingnes Bø har vært skiskytingens overlegent raskeste i sporet denne sesongen, men gikk ikke aktivt inn for å riste av seg de andre før tredje skyting. Nawrath slet litt med å holde følge, mens de to andre ble med å danne en fronttrio.

De gikk samlet inn til tredje skyting, men etter det måtte de to andre se langt etter verdenseneren. Vestlendingen brukte kun 17,2 sekunder på å skyte ned de fem blinkene, og gikk ut ni sekunder foran Peiffer, som også skjøt fullt.

- Det er helt utrolig, sa NRKs Ola Lunde om Thingnes Bøs serie.

Suveren seier

Også den siste serien ble plaffet ned av nordmannen, og nok en gang kunne han gå i mål i ensom majestet. Med seg i mål fikk han både flagg og vikinghjelm.

Peiffer ble nummer to, mens Benedict Doll tok tredjeplassen.

Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer fem, L'Abee-Lund åtte og Tarjei Bø nummer ti.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer