OVERRASKET: Tidligere Rosenborg-spiller Jahn Ivar Jakobsen. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
OVERRASKET: Tidligere Rosenborg-spiller Jahn Ivar Jakobsen. Foto: Sondre Steen Holvik / DagbladetVis mer

Reaksjoner på Kåre Ingebrigtsen-sparkingen

Overrasket Mini: - Så ikke den komme i det hele tatt

Blandede reaksjoner etter Kåre Ingebrigtsen-sparkingen.

Det kom sjokkerende på mange at Kåre Ingebrigtsen fikk sparken i Rosenborg torsdag, dagen etter at han tok trønderne til andre kvalifiseringsrunde til Champions League. I tillegg ligger Rosenborg som nummer to på tabellen, bare to poeng bak Brann.

Styreleder Ivar Koteng begrunnet valget med at selv om resultatene har vært gode, har utviklingen vært for dårlig.

- Det kom litt som en overraskelse, det må jeg si. Resultatene har vært bra, men det å være trener for Rosenborg krever noe enormt. Supporterne forventer mye, styret forventer mye, og klubben forventer mye, sier Rosenborg-legende Roar Strand til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Spillmessig har det kanskje ikke fungert helt som vi har håpet på, men resultatene har vært bra, så det er litt rart, innrømmer mannen med 417 offisielle kamper for Rosenborg.

ROSENBORG-LEGENDE: Roar Strand. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ROSENBORG-LEGENDE: Roar Strand. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Lista ligger høyt

En annen Rosenborg-legende som reagerer med stor overraskelse, er Jahn Ivar «Mini» Jakobsen.

- Jeg er like overrasket som resten av Norge. Jeg så ikke den komme i det hele tatt. De sparker en trener som har ledet Rosenborg til tre seriegull på rad, to cupgull og til spill i Europa. Sånn jeg har forstått det var det ikke misnøye i spillergruppa heller, sier Mini til Dagbladet.

Han legger til:

- Jeg ser hva de tenker. Rosenborg har ikke spilt fantastisk angrepsfotball. De legger lista veldig høyt i Roseborg, og det har jeg lært: Man skal ikke legge den så høyt at man river den hver gang. Det tror jeg kanskje de har glemt, sier Mini.

Han mener også at sparkingen er mer overraskende, da resultatene har snudd mot sommeren.

- Ja, det gjør det. De har prestert under der Rosenborg ønsker å være, men da kunne man tatt det etter sesongen. Jeg har ikke noe tro på at de skal bli bedre i høst med en ny trener. Koteng sier det er en langsiktig løsning. Det var litt spesielt. Jeg er uansett uenig, sier Mini.

FERDIG I ROSENBORG: Kåre Ingebrigtsen. Foto: Hans Anre Vedlog / Dagbladet
FERDIG I ROSENBORG: Kåre Ingebrigtsen. Foto: Hans Anre Vedlog / Dagbladet Vis mer

Ikke helt overraska

Men avgjørelsen kommer ikke som en overraskelse på alle.

- Vi er overrasket fordi dette kommer brått på, men samtidig ikke helt overraska fordi ting ikke har fungert optimalt, sier Espen Viken, leder for Rosenborgs supporterklubb, til Dagbladet.

Ordlyden til den mangeårige Rosenborg-kommentatoren i Adresseavisa, Kjetil Kroksæter, er den samme:

- Det kom ikke veldig overraskende, men det kom litt fortere enn jeg hadde trodd. Men laget har den siste tiden vunnet like mye på tross av prestasjon som på grunn av prestasjon, sier Kroksæter til Dagbladet. Han er enig i styreleder Ivar Kotengs begrunnelse om at utviklingen har stoppet opp.

STØTTER STYRET: Nils Arne Eggen.


Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
STØTTER STYRET: Nils Arne Eggen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Rosenborgs trenerlegende Nils Arne Eggen stiller seg bak styrets beslutning.

- Det er styret i Rosenborg som har bestemt dette, og der er det dyktige fotballfolk. De har gjort et grundig forarbeid, det er jeg sikker på. Jeg kan ikke uttale meg om det styret i Rosenborg gjør. Det er for meg stort sett riktig. Det er dyktige folk der, sier Eggen til Dagbladet.

Får lite ut av ressursene

Supporterleder Viken viser til kampen mot islandske Valur onsdag kveld, og forteller at klubben er fornøyde med seieren, men ikke fornøyde med måten det skjer på.

- Toppfotball er en krevende bransje, tenker vi. Vi har et modig styre. Det er blandede følelser. Når du er supporter så tenker du med hjertet, og da er du misfornøyd hver gang laget ikke presterer.

Han forteller at de krysser fingrene og støtter løsningen RBK har valgt.

Vårsesongen var noe skuffende for Rosenborg, som på et tidspunkt var hele sju poeng bak serielederen. Nå er avstanden nede i to poeng. Men Adressa-kommentator Kroksæter poengterer at rent ressursmessig, skal Rosenborg være mye lenger foran.

- De får alt for lite ut av ressursene de setter inn. Jeg tror vi må se helheten i dette. Rosenborg har ambisjoner om å komme seg ut i Europa, og det de presterer akkurat nå gir ingen løfter om det, sier Kroksæter.

Han drar for eksempel fram at Rosenborg tross alt måtte slite for å gå seirende ut mot islandske Valur. Og det er ikke godt nok for en klubb som Rosenborg å ligge på det nivået, mener Kroksæter.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Kåre Ingebrigtsen torsdag kveld.