20.43 Jaysuma Saidy Ndure ble nummer fire på 200-meteren i Doha.
20.43 Jaysuma Saidy Ndure ble nummer fire på 200-meteren i Doha.Vis mer

- Overrasket over at det gikk såpass fort

Grei sesongåpning for Jays.

DOHA (Dagbladet): - Du ser jo ingenting fra bane åtte, så jeg ble litt overrasket over at jeg lå så bra an etter svingen, sier Jaysuma Saidy Ndure til Dagbladet etter å ha levert en helt grei sesongåpning på 200 meter i Diamond League-stevnet i Doha.

Sist helg åpnet han hundremeter-sesongen med 10,20 i USA. I går gikk det unna på 20.43 i Qatar. Det holdt til fjerdeplass, tre tideler bak den suveren vinneren Nickel Ashmeade, selvfølgelig fra Jamaica.

Og det depper ikke Ndure over.

Mangler turbuen - Det var jo det første løpet. Jeg er fornøyd. Men jeg merker jo at turbofarten ikke er helt inne enda. Det hadde jeg heller ikke ventet nå, sier Jays, som har slitt med en del ryggproblemer på vårparten.

- Vi måtte legge om treninga i noen uker og utsette en del av den fartstreninga vi hadde planlagt. Derfor er jeg tre uker etter skjema, og har en del hurtighetstrening å gjøre før farten er på topp, sier Jaysuma Saidy Ndure til Dagbladet.

- Men utfra det, er jeg greit fornøyd med dette løpet her, sier han - og regner med å ha gjort unna det som skal til av trening for å få farta opp og tida ned før Bislett Games 11. juni.

Trener Olav Magne Tveitå var ikke med til Doha, men løpet utviklet seg akkurat slik han regnet med i samtalen han hadde med Dagbladet på forhånd.

- På grunn av treningsavbruddet og ryggproblemene, ligger vi noen uker bak skjema. Derfor er ikke farten på topp enda. Men ellers har vintertreninga gått veldig greit, og det ser bra ut med tanke på resten av sesongen.

- Hvor bra?

- Et mål er vel å komme ned på de tidene og det nivået Jays var på sitt beste, sier treneren.

Pers fra 2007 I 2011 løp Jays 100 meter på 9,99, mens han beste tid på den doble distanser er satt så langt tilbake som i 2007. Da løp Jays på 19.89.

- Det skal være mulig å komme dit igjen. Så får vi se, sier Tveitå, som har EM som hovedmål i en sesong som egentlig er stinn av høydepunkter og store stevner.

- Hva med skadene Jays har vært plaget med de siste årene?

- Det er harde belastninger de utsetter kroppen sin for disse sprinterne. Jaysuma har hatt en del problemer, men han er ikke alene om det. For hans del er det ryggen som vel er det ømme punktet, og han jobber daglig med å holde den i orden, sier Olav Magne Tveitå til Dagbladet.

- Jeg kjente ingenting til den i dag. Nå er det bare å kjøre på videre og få i gang turboen, sier Jays til Dagbladet.