FORHANDLER MED VIKING: Viking-direktør Egil Østenstad bekrefter at de i dag forhandler med Rune Almenning Jarstein om en overgang fra Rosenborg. 
Foto: Jon-Michael Josefsen, Scanpix
FORHANDLER MED VIKING: Viking-direktør Egil Østenstad bekrefter at de i dag forhandler med Rune Almenning Jarstein om en overgang fra Rosenborg. Foto: Jon-Michael Josefsen, ScanpixVis mer

- Overrasket over at RBK lar Jarstein dra

Rune Jarstein og Daniel Örlund er likeverdige keepere, mener Mini Jakobsen.

||| Rosenborg-keeper Rune Jarstein forhandler i dag med Viking om en mulig overgang, melder aftenbladet.no.

Jarstein har vært i Trondheim i to år.

- Han er en god keeper. Jeg er overrasket over at Rosenborg lar ham gå, sier TV 2-ekspert Mini Jakobsen til Dagbladet i ettermiddag.

- Jeg har sett begge keeperne i aksjon på trening. Jeg vurderer det slik at det er marginale forskjeller mellom Jarstein og Örlund. Derfor burde Rosenborg satset på landslagskeeperen, sier Mini.

- Åpenbart er det motsatte tilfelle når de lar ham forhandle med Viking, tilføyer han.

Bekrefter
- Jeg kan bekrefte at vi skal i forhandlinger i dag, sier Vikings sportsdirektør Egil Østenstad til aftenbladet.no

- Vi snakker samme språk. Men det er alltid utfordringer knyttet til slike forhandlinger, sier Østenstad og legger til:

- Jarstein og agenten hadde ikke kommet hit dersom vi trodde dette var umulig.

Klar i novemberMini Jakobsen er ikke i tvil om at Jarsteins inngripener tidlig i fjor høst - eller mangel på sådanne - er årsaken til at Rosenborg begynte å se seg om etter ny keeper.

20. november ble svenske Daniel Örlund presentert som sisteskanse.

- Örlund var nok klar på et mye tidligere tidspunkt. Men det ble ikke kjent før i november, sier Mini.

- Jeg mener Rune Jarstein har framstått som en klassekeeper siden september i fjor. Det er klart at han har utfordringer med temperament og psyke, og dette må lukes ut.

- Men jeg mener det er marginale forskjeller på Jarstein og Örlund. Derfor er jeg overrasket over at Rosenborg ikke velger å satse på landslagskeeperen.

Jarsteins kontrakt med Rosenborg går ut 31. desember. Blir han ikke solgt før det, kan han gå gratis til en annen klubb som Bosman-spiller.

SKEPTISK: Jahn Ivar Jakobsen (t.h.) synes Rosenborg burde satset på Jarstein. Her sammen med trener Erik Hamrén. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet
SKEPTISK: Jahn Ivar Jakobsen (t.h.) synes Rosenborg burde satset på Jarstein. Her sammen med trener Erik Hamrén. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet Vis mer