- Overrasket over bunnivået til Rosenborg

Odd-optimisme foran kveldens kamp.

• Direkte klokka 19: Odd - Rosenborg

(Dagbladet.no:) Dersom Odd slår Rosenborg i kveld vil klubben klatre opp til 4. plass i Tippeligaen, noe som gir Royal League-plass.

Da stikker de samtidige midlertidige kjepper i hjulene på Rosenborg-lokomotivet som har fem seire på rad i serien.

Odd-trener Arne Sandstø er imidlertid ikke like imponert over alt som har skjedd på Lerkendal.

- Rosenborg er Rosenborg. En klubb med en fantastisk historie og mange gode spillere, men de er nok midt i et slags generasjonsskifte, sier Sandstø til Varden.

På torsdag fikk trønderne bank av Sandefjord i NM-semifinalen.

- Det som overrasket meg mest i den kampen, var bunnivået til enkelte Rosenborg-spillere. Et nivå som var direkte dårlig, sier Sandstø.

Jublet for gårsdagens resultater

RBK-KRITIKK: Arne Sandstø ble overrasket da han så Rosenborg mot Sandefjord. Foto: TORBJØRN BERG
RBK-KRITIKK: Arne Sandstø ble overrasket da han så Rosenborg mot Sandefjord. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer

- Vi undervurderte ikke Sandefjord, men laget var lekk som ei sil. Forsvaret spilte langt under pari. Det virket som om Sandefjord spilte mot markeringsbøyer. De fikk altfor store rom, sa en svært skuffet Rosenborg-trener Knut Tørum etter kampen.

I går kveld fikk derimot alt Rosenborgs vei.

- Vi må gjøre vår jobb uansett, og det er mange runder igjen ennå. Men det er veldig ålreit at lagene rundt oss taper poeng, sier RBK-assistent Trond Henriksen til adressa.no om gårsdagens nederlag for Brann og Lillestrøm.

Ifølge avisa vil Øyvind Storflor erstatte Daniel Braaten (tre gule kort) i kveld, i tillegg til at Alexander Tettey overtar midtbaneplassen til Per Ciljan Skjelbred.

- Vi vurderer ham til å være bedre enn Per i øyeblikket, sa Tørum til Adresseavisens nettutgave etter lørdagens trening.

Tror på Rosenborg

Dagbladets oddsekspert tror Rosenborg stikker av med seieren i kveld:

«Odd går mot en plassering på øvre halvdel. Er normalt til å stole på hjemme (5-2-2). Rosenborg ydmyket av Sandefjord i cupen torsdag. Viste da håpløst forsvarsspill, men spillemessig var 2-5 i overkant urettferdig. Fem strake seire i serien. Braathen ute med karantene. Vi tror gjestene reiser seg, men 1,70 er elendig betaling,» skriver Jon Einar Birkevold

• Sjekk andre oddstips her

Debatt

Hvordan tror du det går mellom Odd og Rosenborg i kveld?

INN FOR BRAATEN: Daniel Braaten er ute med tre gule kort, og Øyvind Storflor kommer inn.