-  Overrasket over hvor god jeg er

Med nerver av stål tok Janne Ahonen sin åttende seier denne sesongen. Den eneste som er overrasket, er han selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF (Dagbladet): Etter seieren i går mener den finske landslagstreneren Tommi Nikunen at Ahonen er god nok til å vinne alle fire hoppukerennene. -  Han har kapasitet til å gjøre som Sven Hannawald for tre år siden, og vinne alle rennene. Selv fokuserer vi ikke på noen storeslem, men på ett renn av gangen. I går kveld tok vi den første lille champagnefeiringen. Tida får vise om det blir flere, sier Tommi Nikunen til Dagbladet.

-  Aldri nervøs På ni verdenscuprenn hittil har Ahonen åtte seirer og én andreplass. Den eneste som har greid å slå ham, er gårsdagens tredjemann, Adam Malysz. Det skjedde i Harrachov 11. desember. -  To av grunnene til at det går så bra, er at jeg aldri er nervøs, og føler at alt går som toget, sier Ahonen til Dagbladet etter gårsdagens seier. Den var hans aller første i Schattenbergbakken, og en av dem han følte satt lengst inne. -  Jeg hørte at Roar hoppet 140 meter, men klarte å konsentrere meg om mine egne oppgaver. Etter rennet var jeg litt overrasket over hvor god jeg er for tida. Hoppingen går lett, alt er bare moro. Nå gjelder det å beholde den gode følelsen lengst mulig, sier Ahonen. Så langt i verdenscupen har han slått Roar Ljøkelsøy med utrolige 102 meter og 163,6 poeng. Mens Ahonen har imponert enormt, har Ljøkelsøy én åttende-, to sjuende-, én femte-, tre fjerde- og to andreplasser i verdenscupen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.