Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Overrasket over slalåm-sensasjon: - Trodde ikke det var mulig

Seks seire i én sesong.

SEIER:  Henrik Kristoffersen knuste konkurrentene og vant sitt sjette renn for sesongen. Foto: AP Photo/Pier Marco Tacca
SEIER: Henrik Kristoffersen knuste konkurrentene og vant sitt sjette renn for sesongen. Foto: AP Photo/Pier Marco Tacca Vis mer

(Dagbladet): Henrik Kristoffersen (21) kunne i kveld juble for sin sjette seier i slalåm denne sesongen.

- Det er utrolig. Jeg vil takke publikum her i Schladming. Dere var utrolige, sier Kristoffersen ifølge NRK.

- Rått Alpin-fenomenet får ros etter en ny norsk bragd.

- Han leverer, leverer og leverer. Det er rått. Spesielt i dag når kan klarer å forsvare seg etter 1. omgang. Det viser styrke, sier tidligere toppalpinist Hans Petter Buraas til Dagbladet.

Kristoffersen vant med 0,61 til rivalen Marcel Hirscher og nordmannen gjorde noe ingen har klart siden Alberto Tomba i 1994/95-sesongen: Nemlig å ta seks seire i samme sesong.

- Jeg trodde ikke det var mulig å gjøre noe sånt igjen, med tanke på utviklingen vi har sett de siste åra og hvor tett det er blant topp tre. Det har også kommet nye regler som gjør det vanskeligere, sier Buraas.

Kontakt - Hvorfor lykkes Kristoffersen?

- Han har en skifølelse som ingen andre har. Han er myk og lett, og det gir god følelse med underlaget og han har alltid kontakt med snøen. Nå må han bare fortsette i samme spor. Han kan vinne alt han stiller opp i, sier Buraas.

Tyske Felix Neureuther var suveren i 1. omgang, men sviktet da det gjaldt. Tyskeren hadde presset på seg som sistemann på toppen og kjørte ut rundt halvveis i bakken.

Kristoffersen viste styrke og vant med 61 hundredeler ned til rivalen Marcel Hirscher som ble nummer to.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media