Stefan Denifl innrømmer bloddoping

Overrasket over tidligere lagkamerats innrømmelse: - Veldig spesielt

Stefan Denifl ble kåret til årets syklist i Østerrike i 2017. Nå har han innrømmet bloddoping.

DOPET: Stefan Denifl har innrømmet bloddoping. Foto: NTB scanpix
DOPET: Stefan Denifl har innrømmet bloddoping. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no/Dagbladet): Tidligere etappevinner fra Vuelta a España, østerrikske Stefan Denifl, har innrømmet å ha benyttet seg av bloddoping, bekrefter statsadvokat Hansjörg Mayr, skriver Tirol ORF.

Den østerrikske avisen Kronen Zeitung skriver at man i lengre tid har etterforsket Denifl. Etter å ha lagt kortene på bordet skal han ha blitt løslatt igjen.

31-åringen ble proff i 2006 for Team Vorarlberg, men tok først steget opp på World Tour-nivå i 2011, da han signerte for Leopard Trek. Siden har han syklet for Vacansoleil (2012) og IAM Cycling (2013-2016), mens han de to siste årene syklet for Aqua Blue Sport.

I løpet av karrieren har han vært lagkamerat med Thor Hushovd, Gabriel Rasch, Vegard Stake Laengen, Sondre Holst Enger og Lars Petter Nordhaug.

- Han var en veldig god syklist på sitt beste, men slet med å få kontrakt. Da blir man fort desperat og da gjør man jo desperate ting, sier Hushovd til TV 2.

Delte rom

Lars Petter Nordhaug la opp i 2017. I sin siste sesong som aktiv var han lagkamerat med Denifl. Nordhaug hadde ikke hørt om utviklingen i saken før Dagbladet slo på tråden søndag formiddag. Han kjenner dermed ikke til detaljene i saken, og uttaler seg med et forbehold om at opplysningene stemmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer